Glenn Close főszereplésével készül film a Sunset Boulevardból

2019 március 11. hétfő, 12:44

Igaz, Glenn Close idén sem nyert Oscar-díjat, ám hamarosan kultikus szerepében tér vissza a filmvászonra. A színésznő alakítja Norma Desmondot Andrew Lloyd Webber musicaljének filmadaptációjában.

Pár nappal ezelőtt az is kiderült, hogy a zenés film rendezője az a Rob Ashford lesz, aki a Peter Pan Live! és a The Sound of Music Live! című televíziós produkciókat is jegyzi.

Glenn Close játssza majd a némafilmsztárt, aki bármit megtenne azért, hogy újra híressé váljon. Nem ez az első alkalom, hogy a színésznő találkozik a szereppel, hiszen Webber művében már 1994-ben is Norma Desmond bőrébe bújt a Broadwayn (A West Enden Patti LuPone játszotta a főszerepet), ráadásul a következő évben Tony-díjjal is jutalmazták játékát. A színésznő 2016-ban visszatért ikonikus szerepéhez a színpadon, a Sunset Boulevard felújításában mind Londonban, mind New York-ban imádták a kritikusok és természetesen a nézők is.

Webber a ’90-es években az azonos című filmből írta meg musicaljét. Az Alkony sugárútat 1950-ben mutatták be Billy Wilder rendezésében, a fekete-fehérben készült dráma helyszíne pedig a ténylegesen létező Sunset Boulevard volt. A történet szerint egy fiatal és sikertelen forgatókönyvíró találkozik a némafilmek egykori sztárjával, aki a múltban él, de a filmvászonra való visszatérésről álmodozik. A filmben Cecil B. DeMille rendező mellett, aki önmagát alakítja, megjelennek cameo szerepben a némafilmek egykori sztárjai: Buster Keaton, H. B. Warner és Anna Q. Nilsson is.

A hamarosan készülő filmes adaptáció további szereplőiről egyelőre nincs hír.

RelatedPost