Izgass fel! – Thriller musical készül a Hatszín Teátrumban

2019 március 21. csütörtök, 15:43

A TÁP Színház a BRT és a Fregoli közös produkciójaként május 17-én mutatják be a Hatszín Teátrumban Stephen Dolginoff musicaljét, mely egy tárgyaláson keresztül térképezi fel az utat a bűn elkövetéséhez.

Az „Évszázad perének” nevezték Amerikában, többek között Hitchcock is feldolgozta, ezt a hidegrázós, mégis érdekes és elgondolkodtató történetet, melynek főszereplői kiemelkedően intelligens fiatalok, Nathan és Richard, akik a nietzsche-i elméletek alapján kezdik elhinni magukról, hogy ők „emberfeletti emberek”. Nathan és Richard éppen ezért, hogy maguk előtt igazolni tudják felsőbbrendűségüket, végrehajtják az évszázad bűntényének nevezett akciót.

Fotó: Bernschutz Alexandra

Két tizenkilenc éves, több nyelven beszélő, egyetemi végzettséggel rendelkező, tehetséges fiú őrült ámokfutásban rúgja fel a társadalmi normákat. Az Izgass fel! egy tárgyaláson keresztül térképezi fel az utat a bűn elkövetéséhez. A dráma a már felnőtt, 34 éve bűnhődő érett férfi önmagát boncasztalra helyező történeteként elevenedik meg, s így szembesülünk a halálbüntetés értelmetlenségéről egy fejlett társadalom életében.

Fotó: Bernschutz Alexandra

A musicalt Cseh Dávid Péter és Pányik Tamás fordította, rendezője Pányik Tamás, a darab zenei vezetője Kovács Adrián, Mester Dávid és Felszegi Dalma, koreográfusa Gyulai-Zékány István e.h.. A látványtervező Árva Nóra.

Nathan szerepében Horváth Dánielt és Kovács Mátét e.h. láthatják, Richardot Cseh Dávid Péter kelti életre. Az előadásban az Árnyak szerepébe Gaál Dániel e.h., és Nagy Henrik e.h. bújik, Id. Nathan (videófelvételen) Szabó P. Szilveszter lesz, de Hegedűs D. Géza, Vajdai Vilmos, Földes Eszter, Kerényi Miklós Máté, Zsótér Sándor hangja is megszólal a darab folyamán.