Hugh Jackman musicalszerepben tér vissza a Broadwayre

2019 március 27. szerda, 15:56

Hugh Jackman jövőre a Tony-díjas The Music Man című darab felújításában tér vissza a Broadwayre. A darabot  Jerry Zaks rendezi, koreográfusa Warren Carlyle lesz. A nyitóestét 2020. szeptember 9-én tartják New York-ban.

“A The Music Man volt életem első musicalje. Az év 1983, a helyszín a Knox Grammar School Sydney-ben. Az utazóügynököt játszottam, és a mai napig emlékszem a darab nyitányára. Azt hiszem ez volt az a pillanat amikor a színház varázsa megszületett bennem és tudtam, hogy színész szeretnék lenni” – mesélte Jackman.

A The Music Man egy 1950-es években született musical, melynek zenei albuma 245 hétig szerepelt a slágerlistákon az Egyesült Államokban, 1962-ben filmet is forgattak a történetből.

A színész nem először alakít zenés főszerepet, A nyomorultak c. filmben Jean Valjeant játszotta, a Legnagyobb showman című musicalfilmben pedig P.T. Barnum bőrébe bújt. Jackman a film dalaiból összeállított műsorral The Man. The Music. The Show. címmel, élő zenekar kíséretével hamarosan turnéra is indul.

A legnagyobb showman óriási közönségsiker volt, zenéje 11 egymást követő hétig uralta a brit albumeladási listát és összesen 21 hétig volt első helyezett, ezzel megdöntve a Szombat esti láz rekordját, mint a leghosszabb ideig listavezető filmzene.

Színház.org