A Menopauza, a Tanulmány a nőkről és a Csoportterápia is szerepel a Zenés VIDOR Nyár programjában

2019 március 29. péntek, 11:00

2019-ben már a Zenés VIDOR Nyár keretében a VIDOR fesztivál nyár végi hivatalos megkezdése előtt elkezdődik a beválogatást nyert jobbnál jobb zenés vígjátékok megmérettetése a Rózsakertben. A Szabadtéri Színpadot pedig összekapcsolták a fesztivál versenyprogramjával. A seregszemle 17 éves történelmében először zenés vígjátékok számára is hirdettek pályázatot a színházak között.

“A tavaly nyár végére – Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és A ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA program támogatásával – megszépült Rózsakert Szabadtéri Színpad idén a korábbi években megszokott időben nyithatja kapuit. 2019. június 14-étől egészen augusztus közepéig nagy kedvencekkel, impozáns fellépőkkel és meglepetéssekkel várja majd a romantikus nyári esték szerelmeseit” – nyitotta meg a Rózsakert Szabadtéri Színpad idei programját ismertető sajtótájékoztatót Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Kirják Róbert, az üzemeltetéssel megbízott Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Íme, a Zenés VIDOR Nyár versenyprogramja a Rózsakertben

„Az idei év újdonsága, hogy a Szabadtéri Színpadot összekapcsoltuk a VIDOR Fesztivál versenyprogramjával. A seregszemle 17 éves történelmében először zenés vígjátékok számára is hirdettünk pályázatot a színházak között. Így 2019-ben már a Zenés VIDOR Nyár keretében a fesztivál nyár végi hivatalos megkezdése előtt elkezdődik a beválogatást nyert jobbnál jobb zenés vígjátékok megmérettetése a Rózsakertben. A Játékszín produkciójában, a Menopauza című musicalben június 22-én és 23-án Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő és Náray Erika lép színre Tallós Rita rendezésében.

Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről című zenés darabjával, melyet Tasnádi Csaba rendezett, ezúttal a Kaposvári Csiky Gergely Színház mutatkozik be a szabolcsi megyeszékhely közönségének június 29-én. A veszprémi Petőfi Színház Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván dalaival július 6-án a Nyitott ablak című zenés játékkal érkezik hozzánk, melyet Szilágyi Tibor vitt színre. A Turay Ida Színház A férfiak a fejükre estek című zenés vígjátéka július 14-én nem fukarkodik a kiváló és méltán népszerű művészekkel: Sztárek Andrea, Détár Enikő, Xantus Barbara alakítják a főbb szerepeket” – mondta a VIDOR Fesztivál új programsorozatáról a színház direktora.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

MÁZS két versenyelőadásban is fellép

„A Nyíregyházáról elszármazott Mészáros Árpád Zsolt már rendszeres, visszatérő vendégünk, a nézők szinte el is várják, hogy évről évre meghívjuk a népszerű színészt rendezvényeinkre. Idén két előadással is igyekszünk a kedvükben járni: július 19-én Galambos Attila-Szente Vajk: Csoportterápia című „mjúzikelkámedijében” (Veres1 Színház, rendező: Tasnádi Csaba), melyben Pál Tamás, Balázs Andrea, Dózsa Mátyás lesznek MÁZS partnerei, július 26-án pedig A púpos musicelben (komáromi Magyarock Dalszínház, rendező: Bakó Gábor, Vizeli Csaba) Fésüs Nellyvel és Csengeri Attilával láthatják viszont nézőink kedvencüket. A Kecskeméti Katona József Színház igazi klasszikussal érkezik az immár zenés darabokat is felvonultató seregszemlére: Eisemann Mihály, Somogyi Gyula és Zágon István: Állami áruháza Benkó Bence rendezésében augusztus 14-én varázsolja majd el az operettkedvelő közönséget” – tette hozzá a teátrum vezetője.

A többszörös díjnyertes Illatszertár rendezője, Mohácsi János neve fémjelzi a Rózsakert nyitóelőadását

A nyitóelőadás – egyben a Móricz Zsigmond Színház következő évadának első nagyszínpadi bemutatója – 2019. június 14-én egy fergeteges vígjáték: a Delila lesz, melyet a nagysikerű, többszörös díjnyertes Illatszertár után ismét Mohácsi János rendez majd. A főbb szerepekben Kosik Anitát, Gulácsi Tamást, Horváth László Attilát, a társulat színművészeit és vendégművészként Józsa Bettinát láthatja a közönség.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Nagy nevek, régi és új kedvencek

A Zenés VIDOR Nyár versenyprogramján kívül augusztus 3-án Gesztesi Károly, Kiss Ramóna, Beleznay Endre és Gregor Bernadett neve fémjelzi a Bánfalvy Stúdió Ray Conney: A miniszter félrelép című vígjátékát, Horváth Csaba rendezésében. A legendás film alapján készült Meseautó nem maradhat el a 2019-es szabadtéri nyár programjából. Szente Vajk rendezésében, a Móricz Zsigmond Színház nézői a főbb szerepekben Gulácsi Tamást, Kónya Merlin Renátát, Kováts Verát, Horváth Margitot, Puskás Tivadart és Rák Zoltánt ezúttal augusztus 9-én és 10-én is viszontláthatják a Benczúr téri színpadon.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad 2019 programját augusztus 17-én Kern András zenés estje zárja. A Lövölde tér című produkcióban Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek az egykor a Ki? Mit? Tud?-ban feltűnt művész sztárvendégei.

A Rózsakert Szabadtéri Mozi is vár

„Bizonyára sokan emlékeznek még az egykori Benczúr-téri szabadtéri filmvetítésekre. Június közepétől újra lehetőség nyílik egy kis nosztalgiázásra, vagy éppen – azoknak, akik még nem tapasztalták – a szabadtéri mozizás hangulatának kipróbálására. Terveink szerint közkedvelt és népszerű kultfilmekkel várjuk majd szerda esténként nézőinket, mint például a Forrest Gump, a Ryan közlegény megmentése vagy az Egy asszony illata” – árulta el az ügyvezető.

Forrás: Móricz Zsigmond Színház