“Lenyűgöző lesz” – Elton John életrajzi filmjére fogadnak az angolok

2019 április 02. kedd, 22:36

A Rocketman, amely Elton John felemelkedését mutatja be fantasy musical formájában, Oscar-esőben fog fürdeni – legalábbis erre fogadnak Angliában. Hatalmas várakozás előzi meg a Taron Egerton főszereplésével készült filmet.

Nagy megtiszteltetés egy fiatal színésznek, ha a pályakezdő Sir Elton Johnt alakíthatja, de komoly munkát is jelent, ugyanis meg kellett tanulni hozzá zongorázni, legalább alapfokon.

„Eredetileg annyit tudtam a zongoráról, hogy egy nagy, háromlábú bútor” – mesélte a főszereplő Taron Egerton. „Három hónapot kaptam, hogy megbarátkozzam a zongorázással, mert anélkül nem lettem volna hiteles. Szerencsére Elton John is besegített: mutatott pár trükköt, ami csak rá jellemző, így még jobban fel tudtam építeni a karaktert. Ez még hagyján, de pár napra odaköltözhettem Eltonhoz és férjéhez, hogy jobban megismerkedhessek velük. Elton odaadta a hetvenes évekbeli naplóit, melyek a legértékesebb forrásnak bizonyultak egy portréfilmhez.” – tette hozzá a színész, aki azt is elárulta, hogy mindenki azt hiszi, hogy a Rocketman életrajzi film, pedig nem.

„Igazából fantasy musical, amely Elton dalait használja arra, hogy megjelenítse életének fontos pillanatait és érzelmi csúcspontjait.” – avatott be.

Elton John jó producerhez illően minden munkafolyamatban részt vett a film készítése során, és folyamatosan népszerűsíti a produkciót a közösségi médiában is.

Pár héttel ezelőtt a zenész és Taron Egerton az Oscar-díjátadó után közösen lépett színre. A színész ugyanis Elton John AIDS Foundation Academy Awards® Viewing Party-ján a filmes gála után elénekelte a “Tiny Dancer” című slágert, miközben Elton kísérte zongorán.

Múlt héten újságíróknak rendeztek egy mini-bemutatót a hamarosan érkező Rocketmanből. A sajtó munkatársainak csupán 15 percet vetítettek le a filmből, de így is remek kritikákat kapott:

USA TODAY – “(…) Az egészet látni kell, de Taron Egerton egyértelműen lenyűgöző ebben a szerepben.”

Anya Crittenton – “Csak pár percet láthattunk a Rocketmanből – nos, a Bohém Rapszódiának annyi.”

Variety (Marc Malkin) – “Szenzációs volt, imádtam”

SUNDAY TIMES STYLE (Scarlett Russell) – “Lenyűgöző lesz, még inkább várom, hogy teljes hosszában megnézhessem a filmet. ALIG VÁROM!”

METRO critic (Larushka Ivan-Zadeh) – “Nagyon élveztem a a Rocketman előzetesét. Engem megvettek!”

Így aztán nem csoda, hogy a Betting Reporter – fogadásokkal foglalkozó angol magazin – jelentése szerint 11/1 arányban fogadnak arra a bukmékereknél, hogy a Rocketman elnyeri majd a legjobb filmnek járó Oscart, és a főszereplő Taron Egerton is aranyszobrot kap.

Ha így lesz, régi átok tör meg: utoljára nagyon régen, 2001-ben nyert Oscart életrajzi film, mégpedig az Egy csodálatos elme, amely John Nash, a zseniális matematikus történetét mesélte el.

A Rocketman semmit nem titkol el Elton John káprázatos pályafutásával kapcsolatban: a sikerek mellett bemutatja, a popsztár hogyan küzdött a depresszióval és a függőséggel, s miként tudta feldolgozni másságát. A filmet itthon június 6-án mutatják be.

Forrás: Színház.org, UIP-Duna Film