Hatalmas sor állt a Madách előtt – Már lehet jegyet kapni a Once/Egyszer… musicalre

2019 április 11. csütörtök, 11:03

A Madách Színház Once/Egyszer… című, szeptemberi bemutatójának őszi előadásaira elindult a jegyértékesítés. Online csütörtök déltől válthatnak belépőt a nyolc Tony-díjjal jutalmazott musicalre, melynek főszerepeit Dolhai Attila, Zöld Csaba, Gubik Petra, Simon Boglárka és Tompos Kátya játssza.

A Madách Színház előtt a szerdai jegypénztár nyitást követően óriási sor alakult ki.

A musical szerzőiről:

Glen Hansard ír gitáros-dalszerző, színész és énekes, a The Frames és a Markéta Irglovával alapított The Swell Season nevű formációk tagja. A Once-on kívül szerepelt a The Commitments című filmdrámában is. Gyerekkori példaképe Leonard Cohen, Van Morrison és Bob Dylan volt. Tizenhárom évesen otthagyta az iskolát és onnantól utcazenészként kereste a kenyerét Dublinban. Több zenekarban is játszott, 2006-ban adta ki első albumát Markéta Irglovával, akivel a Once című filmet követő turnén egymásba szerettek (ma már csak jó barátok). Hansard ma Krisna-hívő, továbbra is zenél, filmkészítő workshopokon vesz részt, a hajléktalanok ügyéért kiálló aktivista.

Markéta Irglová cseh énekes-dalszerző, zenész és színésznő, aki hétéves korában kezdett zongorázni tanulni.. Hansarddal tizenhárom éves korában ismerkedett meg egy zenei fesztiválon, ahová édesapja elhívta Hansard zenekarát. Évekig alkottak szerzőpárosként, de szerelmi kapcsolat csak a Once című film forgatása közben bontakozott ki közöttük. Szakításuk után Izlandra költözött, most is ott él élettársával és három gyermekükkel.

Hansard és Irglová közös darabját idén szeptemberben a Madách Színház is műsorára tűzi. A díszletet Khell Zsolt, a jelmezeket Rományi Nóra tervezi, a koreográfus Tihanyi Ákos. A darabot Bárány Ferenc és Puller István fordította.

A musical szereplőit bemutató sajtótájékoztatóról ITT olvashatnak bővebben.

A musical John Carney 2007-es filmjének színpadi változata. Ahogy a film, úgy a darab zenéjét és szövegét is Glen Hansard és Markéta Irglová írta, és szerepel benne világhírű daluk, a Falling Slowly, amellyel 2008-ban az Oscar-díjat is elnyerték a legjobb eredeti dal kategóriában. A musical szövegkönyvét Enda Walsh-nak köszönhetjük.

Forrás: Madách Színház, Színház.org