Tied a világ! – Zenés társasjáték Sopronban

2019 április 15. hétfő, 15:33

Megtartották a Tied a világ! című zenés társasjáték premierjét a Soproni Petőfi Színházban. A nézők hosszan tartó vastapssal köszöntötték az Illés zenekar pályafutása előtt tisztelgő darab csapatát, valamint az előadás két díszvendégét: Rosta Mária producert és Szörényi Levente zeneszerzőt.

A Zene, New York, Szerelem című romantikus musical és a The Blues Brothers – The Hungarian Show után Feke Pálnak ez a harmadik állomása, hogy produkciós és művészeti vezetőként irányításával, az általa választott csapattal készülhetett előadás Sopronban. Rendhagyó módon a darab tapsrendjénél a nézők előtt köszönte meg az egész stábnak a munkáját.

Fotók: Szalay Károly és Pomezanski György

Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője az előadás utáni fogadáson a köszöntőjében arról beszélt, hogy a komédia évadának utolsó bemutatója örömteli, sikeres és méltó zárása volt az idei szezonnak. Az a munka, amelyet 2012-ben a közönség támogatásával elkezdtek, hozta meg az eredményeket, a kilencven százalékot meghaladó nézettségi mutatókat, a látogatószámok folyamatos emelkedését a céghez tartozó összes játszóhelyet figyelembe véve, és ezt mindenkinek köszöni.

A színészeknek, alkotóknak gratulált Szörényi Levente zeneszerző, a magyar rockzenei élet legendája és Rosta Mária producer, aki nagyon örült annak, hogy Sopronba is olyan összetételű csapat vitte színre az előadást, amelynek több tagjával már hosszú évek óta együtt dolgozik különböző produkciókban, s ez a színvonalat, minőséget biztosítja, mint most is.

Fotók: Szalay Károly és Pomezanski György

A zenés társasjáték szünetében nyílt meg Kohán Imre Fénytünet című kiállítása. Az üvegmozaikokból készült alkotásokat Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Társaság titkára ajánlotta a látogatók figyelmébe. Kiemelte, szerencsés találkozásként egy különleges színdarabhoz sikerült egy hasonlóan izgalmas kiállítást bemutatni a nézőknek.

Elmondta, hogy az egykori ferencvárosi válogatott vízilabdázó, majd edző, később reklámszakember több külföldi országban élt és dolgozott, míg 2012-ben Sopront választotta otthonául. A képzőművészettel felesége által ismerkedett meg, s így kapott kedvet, inspirációt az üvegmozaikozáshoz.

Fotók: Szalay Károly és Pomezanski György

Kohán Imre munkái igazi képzőművészeti remekek, a kavargó, apró mozaikok mögött pedig ott az időtlen, örök szépség, a női arc. A kiállítás- amelynek megnyitóján a Radler Swing tagjai muzsikáltak- május 12-ig látható.

Forrás: Soproni Petőfi Színház