Cannes-ban tartják az Elton John-film premierjét

2019 április 20. szombat, 10:16

Az Elton Johnról szóló életrajzi film, a Rocketman premierjét a cannes-i filmfesztiválon tartják – jelentette be a Paramount Pictures.

 

A Rocketman május 16-án debütál a francia Riviéra fesztiválján, két héttel észak-amerikai forgalmazása kezdete előtt. A filmben Taron Egerton alakítja a brit világsztárt. A produkciót Dexter Fletcher rendezte, aki a végül több Oscar-díjjal is jutalmazott Bohém rapszódiát befejezte, amikor annak rendezőjét, Bryan Singert elbocsátották.

A főszereplő, Taron Egerton elmondta, hogy a film “egy nagyszerű ember nyers ünneplése”. A saját alakításával kapcsolatban megjegyezte, hogy reméli, betekintést engedhet egy olyan ember életébe, aki köztudottan zabolátlan életet élt, de az alkotók ugyanakkor arra is törekedtek, hogy örömet szerezzenek az Elton-rajongóknak.

A Rocketman műfaját tekintve inkább egy musical és egy életrajzi film keveréke, Elton John maga is dolgozott a filmen, producerként is közreműködött.

A 72. cannes-i filmfesztivált május 14. és 25. között rendezik meg. Korábban már közölték, hogy a fesztivált Jim Jarmusch zombi-vígjátéka, a The Dead Don’t Die nyitja meg.

Forrás: MTI, UIP