Hamu és gyémánt – Utoljára játsszák a Cserháti Zsuzsa életéről készült előadást

2019 május 04. szombat, 10:26

2016 novemberében mutatta be a Turay Ida Színház a Hamu és gyémánt című előadást, melynek során Cserháti Zsuzsa legszebb dalai barátnője és utódja, Fehér Adrienn tolmácsolásában szólalnak meg. A darab a tragikus sorsú, ám fantasztikus énekesnő életébe nyújt betekintést Szurdi Miklós rendezésében. Május 4-én utoljára láthatják a zenés produkciót a teátrumban.

Ajánló a Hamu és Gyémánt elé:

Önöknek mi jut eszébe Cserháti Zsuzsáról? Na? Van, aki szerényen lehajtja fejét, van aki zavartan mosolyog…köhint…de mindannyiukon átsuhan valami….egy dalfoszlány, egy érzés, egy hangulat, esetleg egy történetecske, amit olvastak vagy hallottak róla….” Titokzatos színésznő készülődik koncertjére a színházi öltözőben. Nehéz pálya, nehéz magánélet, de ő tudja, hogy mindig van kiút, csak minden helyzetből tudni kell felállni. Titkok és érzések. A Nő aki színpadra lép és beszél róla!

Fehér Adrienn korábban így mesélt lapunknak példaképéről, Cserháti Zsuzsáról: “Egy újság annak idején riportot készített legendás művészekkel, közszereplőkkel – mások mellett Törőcsik Marival, Vitray Tamással – akik ebben az interjúsorozatban nevezhették ki “utódjukat”, Cserháti Zsuzsa engem választott. Leírhatatlan, amit akkor éreztem, hatalmas megtiszteltetés, a pályám elején jártam, ő volt a példaképem. Az, hogy később a munkakapcsolatunkból barátság lett, meghatározta és most is meghatározza a  karrieremet és tulajdonképpen a mai énemet is. Átformált a kapcsolatunk, tudatosabbá váltam általa, a felnőtté válás útjára léphettem.”