Anna Karenina – A Madách Színház musicaloperáját az M5 is műsorára tűzi

2019 május 09. csütörtök, 13:32

Május 11-én, szombaton este 21.00 órától az Anna Karenina című előadást láthatják az M5 műsorán. Kocsák Tibor és Miklós Tibor musicaloperája Szerednyey Béla rendezésében most először látható tévéfelvételen.

Anna Karenina / Fotó: Madách Színház

Anna Karenina / Fotó: Madách Színház

Az Anna Karenina 2008-ban új szereplőkkel és látványos színpadképpel tért vissza a Madách Színházba. A megrázó szerelmi történetből Kocsák Tibor és Miklós Tibor írt zenés darabot. A jelenleg is futó darabban Halas Adelaida, Polyák Lilla, Laklóth Aladár, Sasvári Sándor, Zöld Csaba, Nagy Balázs, Posta Victor, Haffner Anikó, Mahó Andrea, Barát Attila alakítják a főbb szerepeket.

A 100. Anna Karenina előadás / Fotó: Madách színház

A női nem erejének, szépségének és kiszolgáltatottságának eposza Tolsztoj regénye. Az Anna Karenina az író egyik legtökéletesebb alkotása, a szerelem, a szenvedély és a házasságtörés legizgalmasabb műve.

Anna szellemes, csodálatos fiatal nő, aki a moszkvai szalonok szokásai szerint idősebb férfi feleségeként él. Szenvedélyes szerelemre lobban egy daliás lovassági tiszt iránt. A kapcsolat botrányt kavar a belterjes és konvencionális társadalmi közegben, s Anna élete tragédiába fordul…

Fotó: Madách Színház

“A gazdag érzelemvilág, a remek irodalmi mű megihlette a zeneszerzőt, Kocsák Tibort, aki újabb kifejezésformát talált ehhez. A zenét” – olvasható az előadás ajánlójában.

A musical ősbemutatóját 1994-ben a Rock Színház előadásában tartották Nagy Anikóval a címszerepben.

Forrás: Madách Színház, Színház.org