Renée Zellweger Judy Garland bőrébe bújik az új musicalfilmben

2019 május 14. kedd, 16:08

Megékezett az első előzetes a Judy című filmhez, melynek címszerepét Renée Zellweger alakítja és az amerikai szórakoztatóipar egyik legfényesebb csillagaként emlegetett Judy Garland életéről szól.

Renée Zellweger nem először szerepel musicalben, 17 évvel ezelőtt ő alakította Roxie Hartot a Chicagóban Catherine Zeta-Jones és Richard Gere oldalán. Az Oscar-díjas színésznő most újra énekes szerepet vállalt és nem kizárt, hogy a szeptember 27-én mozikba kerülő életrajzi alkotás újabb Oscar-szobrot hozhat majd számára.

Rupert Goold filmje 1968 telén kezdődik, amikor Garland Londonba érkezett, hogy egy sor koncertet adjon a Talk of the Town klubban, amely ma Hippodrome Casino néven fut -írta korábban az MTI. A musical-film a hollywoodi ikon és énekesnő-színésznő utolsó éveit dolgozza fel, forgatókönyvét Tom Edge írta. A filmben a színésznő legismertebb dalai, köztük az “Over The Rainbow” is hallható.

Judy Garland legismertebb szerepe Dorothy volt, az Óz, a csodák csodájából, de játszott pl. a Csillag születik 1955-ös feldolgozásában is, ám míg karrierjét sikerek kísérték, mindvégig magánéleti problémákkal és függőségeivel küzdött. Akárcsak később lánya, Liza Minelli, Garland drámai, valamint musical szerepeivel, s énekesként is nemzetközi sztárrá vált. Liza Minnelli egyébként nemrég azt nyilatkozta, hogy nem vett részt az előkészületekben és sosem beszélt Zellwegerrel a produkcióról.

Judy Garland életének negyvenhét évéből negyvenötöt rivaldafényben töltött. Gyógyszer-túladagolásban hunyt el 1969-ben.

Forrás: Színház.org, CNN, Variety, MTI