A Nemzeti Színház nagyszínpadára is begördült a nyíregyházi Meseautó

2019 május 18. szombat, 11:36

A Móricz Zsigmond Színház produkciója május 13-án teltház előtt szerepelt a Nemzeti Színházban. Az előadást Szente Vajk rendezte, a musical főszerepét, Szűcs János bankigazgatót Gulácsi Tamás alakította.

Szente Vajk és Galambos Attila adaptációja minden idők egyik legsikeresebb magyar hangosfilmjét tálalja fel a nézőknek új zenés darab formájában, látványos koreográfiával.

Fotó: Trifonov Éva

A nyíregyházi előadás vendégjátékában Kovács Verát Kónya Merlin Renáta keltette életre. A Meseautóban mások mellett Rák Zoltán, István István, Puskás Tivadar, Horváth Margit, Horváth Julianna és Urmai Gábor is szerepelt.

A díszletet Turi Erzsébet, a jelmezeket Kovács Yvette tervezte. A koreográfiát Túri Lajos jegyzi. A musical zenéjét Bolba Tamás szerezte.

Fotó: Trifonov Éva

Ajánló a darab elé:

Szűcs János bank-vezérigazgató kiábrándult könnyelmű aranyifjú életéből, és frissen vásárolt sportautójával szabadságra indul. Indulna. Ha nem találkozna Kovács Verával, a bank aznap felvett alkalmazottjával. Szűcs szemet vet a lányra, ezért az autót, mint nyereményt szállíttatja a lány lakására, maga pedig sofőrnek ajánlkozik.

A Meseautó című legendás film alapján készült musical comedy-ben helyet kaptak a mára mítosszá vált karakterek éppúgy, mint a jól ismert, szállóigévé vált szófordulatok: „egy a párna, egy a részvény”, „A mint Aladár, l, mint Ladár”, vagy a „Mit sütsz, kis Szűcs?”, és mindezt sodró ritmusú dalok kísérik, miközben fenn az égben az angyalok is vigyáznak ránk!

Forrás: Móricz Zsigmond Színház