Malek Andrea, Náray Erika és Tóth Vera énekli Ella Fitzgerald dalait a fertőrákosi barlangszínházban

2019 május 19. vasárnap, 13:05

Ella 100 címmel a Budapest Jazz Orchestra lép fel a fertőrákosi barlangszínházban június 10-én este nyolc órakor. Az ő kíséretükben Malek Andrea, Náray Erika és Tóth Vera éneklik Ella Fitzgerald legnagyobb dalait.

A SopronDrum nyitó koncertjét Kollmann Gábor, a BJO művészeti vezetője ajánlja, aki hazatér, hiszen a leghűségesebb városban született.

Ella Fitzgerald 13-szor nyerte el a legrangosabb zenei díjat, a Grammy-t, több száz lemezig meg sem állt. A jazz volt a szíve csücske, ám a bluesban és a popzenében is kiemelkedőket alkotott. Magyarországon 1970-ben koncertezett az Erkel Színházban. Aki látta, hallotta soha nem felejti.

Most 100 éves születésnapja alkalmából népszerű slágereit a három kedvelt előadó és Budapest Jazz Orchestra előadásában hallhatják a nézők, akik 2015-ben a Jazzma.hu szavazásán az év big bandjének választották a zenekart. A koncerten a zenei ikon a legnagyobb slágerei hangzanak el.

Kollmann Gábor Sopronban született, 1999-ben szerezett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem jazz szaxofon szakán. Megalakulása, 1998-óta óta tagja a Budapest Jazz Orchestranak. Az együttes 2017-ben már nagy sikerrel  koncertezett a fertőrákosi barlangszínházban, akkor a Queen zenekar előtt tisztelegtek, remek énekesekkel együtt.

Forrás: Soproni Petőfi Színház