Izgass fel! – Az évszázad bűnténye musicalként kelt életre a Hatszín Teátrumban

2019 május 22. szerda, 11:22

A BRT és a Fregoli közös produkciójaként május 17-én mutatták be a Hatszín Teátrumban Stephen Dolginoff musicaljét, melyben egy tökéletes precizitással eltervezett bűntett elevenedik meg a szemünk előtt, miközben egymás után fogalmazódnak meg bennünk a kérdések.

A whcnews.com interjújában a rendező, Pányik Tamás elárulta, hogy a bűn természete, a két fiú kapcsolata, egy krimi izgalma és a zenés színházi közlésforma felfokozott lelkiállapoti érdekelte a legjobban. Elmondta: “Ez számomra a tökéletes kombó. És nagyon szeretem a munkatársaimat, imádok velük dolgozni.”

Fotó: Bernschutz Alexandra

Az előadás szereplői áprilisban a Neverland börtön tematikájú szabadulószobájában részt vettek egy csapatépítő tréningen. Nem véletlenül esett a választás épp erre helyszínre, hiszen a thriller musical eseményeit is egy börtöncella bezártságához hasonló élmények, érzetek szövik át. A történet szerint Richard és Nathan, két rendkívül intelligens, szinte zseniális fiatal, hogy bizonyítsák szellemi felsőbbrendűségüket, elkövetik az évszázad bűntényét, amelynek részleteit a halálbüntetés helyett életfogytiglanra ítélt Nathan 34 évvel később, a kegyelmi tárgyalásán eleveníti fel.

Izgass fel! – az évszázad bűnténye: egy különleges musicalről:

Egy tökéletes precizitással eltervezett bűntett elevenedik meg a szemünk előtt, miközben egymás után fogalmazódnak meg bennünk a kérdések: Vajon hol vannak a baráti hűség határai? Meddig tart a barátság és hol kezdődik a szerelem? És a legfontosabb kérdés: A kimagasló intellektus vajon ad-e felhatalmazást arra, hogy kisebb vagy nagyobb szörnyűségeket kövessünk el – csak azért mert megtehetjük?

A musicalt Cseh Dávid Péter és Pányik Tamás fordította, rendezője Pányik Tamás, a darab zenei vezetője Kovács Adrián, Mester Dávid és Felszegi Dalma, koreográfusa Gyulai-Zékány István e.h.. A látványtervező Árva Nóra.

Nathan szerepében Horváth Dánielt és Kovács Mátét e.h. láthatják, Richardot Cseh Dávid Péter kelti életre. Az előadásban az Árnyak szerepébe Gaál Dániel e.h., és Nagy Henrik e.h. bújik, Id. Nathan (videófelvételen) Végh Péter, de Hegedűs D. Géza, Földes Eszter, Trill Zsolt hangja is megszólal a darab folyamán.

Az előadás június 7-én és 8-án is látható lesz a Hatszín Teátrumban.