Légy jó mindhalálig – Szimfonikus koncertszínházi előadás Debrecenben

2019 május 26. vasárnap, 15:20

Koncertszínházi előadáson láthatja a közönség a Légy jó mindhalálig című musicalt júliusban a debreceni nagyerdei színpadon.

Fotó: Derencsényi István

A musical élő szimfonikus zenekari kísérettel a debreceni Csokonai Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok közös produkciójában, Móricz Zsigmond születésének 140. évfordulója alkalmából kerül színre – az 1991-es debreceni ősbemutató, illetve a 2013-as felújítás után – ismét a cívis városban – közölték a szervezők pénteken a debreceni Református Kollégium múzeumának iskolatörténeti termében.

Fotó: Derencsényi István

A színpadi kép különleges látványvilágot kínál majd: a Kodály Filharmonikusok a színpad közepén lesznek, a szereplők emeletes, eltolt színpadon játszanak, miközben ott lesz a színen a Lautitia gyermekkar is. A debreceni Ady Endre Gimnázium drámatagozatos tanulói és tehetséges fiatal táncművészek közreműködésével több mint száz fős szereplőgárda kelti életre Nyilas Misi történetét – ismertette a részleteket Jóna Szabolcs koreográfus.

Fotó: Derencsényi István

Bókai Zoltán, a Pécsi Nemzeti Színház karmestere, a produkció új szimfonikus hangszerelésének elkészítője azt mondta, még nem vett részt olyan produkcióban, ahol ennyi gyerek lép fel szabadtéri színpadon. Bálint Albin rendező kísérletnek nevezte a debreceni bemutatót, szerinte ugyanis a koncertszínház Magyarországon még nem bevett irány. Különleges élményt ígér, hogy miközben zajlik a cselekmény, a színpadon végig jelen van egy harminc tagú zenekar és egy énekkar is – jegyezte meg a rendező.

Fotó: Derencsényi István

Két előadást terveznek július 23-án és 24-én a Nagyerdőben, de már több helyről is van érdeklődés a produkció iránt – mondta az MTI érdeklődésére. A két előadáson Nyilas Misi szerepét Németh Krisztián Róbert, illetve Szoboszlai Balázs alakítja. A kollégiumi helyszínre a nagyállomástól villamoson érkeztek a sajtótájékoztató résztvevői, akik az utazóközönség figyelmét is felhívták a készülő bemutatóra.

Fotó: Derencsényi István

Bódor Edit, a Főnix rendezvényszervező igazgatója és Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója a villamos indulása előtt együtt jelentették be: a Nagyerdei Szabadtéri Játékok színházi előadásaira és koncertjeire váltott belépőjeggyel rendelkezők térítésmentesen utazhatnak a DKV menetrendszerű villamosain, autóbuszain és trolibuszain az adott előadás kezdete előtt két órával kezdődően, az előadás napján üzemzárásig.

Forrás: Nagyerdei Szabadtéri Játékok, MTI, Színház.org