Teréz anyáról készül musical a Soproni Petőfi Színházban

2019 május 31. péntek, 12:47

Füredi Nikolett főszereplésével láthatják a nézők a következő évadban a Kiálts a szeretetért! című musicalt a Soproni Petőfi Színházban. A darab Kalkuttai Teréz anya életét, munkásságát mutatja be, arról szól, miként tudott az ő példája hatni a világra. Az előadást Radó Denise rendezi.

A mű édesapja temetésének napjától követi végig Gonxha Bojaxhiu – később Teréz nővér, majd Teréz Anya – életét, egészen a halála napjáig.

A színpadon megelevenedik, hogyan vált az elesettek, nyomorgók, haldoklók támaszává, látható áldozatos munkájának eredménye a nyomornegyedekben, a Tiszta Szív Háza, majd az egyházon belül egy új rend, a Szeretet Misszionáriusai megalapításáért folytatott kitartó küzdelme. Felvillan miként mentett gyermekeket a háborús Bejrútban, s halljuk a Nobel-díj átvételét követő oslói beszédét.

A Rock és Musical Színház 2005. novemberében mutatta be Kemény Gábor, Kocsák Tibor, Baróthy Péter és Miklós Tibor alkotását. A musical szerzőnégyese egy nagy hatású, világot megmozgató személyiségről, a szeretet, a remény, a hit és a szolgálat szimbólumáról készített mindenki számára üzenettel bíró művet.

Füredi Nikolett

Ez az alkotók és szereplők számára egyfajta misszió is volt, s az lesz majd a soproni előadás is Radó Denise rendezésében. Ő jó ismerősként érkezik a színházba, hiszen az elmúlt évadban állította színpadra a My Fair Lady című musicalt.

A bérletmegújítás május 31-ig tart.

Forrás: Soproni Petőfi Színház