Nagy siker az Elton John film Cannes-ban, Londonban és Szöulban is

2019 június 01. szombat, 11:33

„Ha a Bohém rapszódia a rocksztár-életrajzok sajtburgere, a Rocketman az ínyenc keresztfartő, némi homárral körítve” – így vezette fel gasztronómiai hasonlattal Dan Wootton, a The Sun című brit lap tudósítója az Elton John életéről szóló filmmusicalről írt köszöntőjét.

Az eddigi premiereken állótapssal üdvözölt film kivívta a kritikusok elismerését, és milliók tekintették meg azt a videót, amelyen a film főszereplője, az Elton Johnt alakító Taron Egerton örömében elsírja magát. “Ne beszéljünk róla. Kicsit elragadtak az érzelmek. Ez volt életem egyik legjobb napja.” – mesélte a színész.

Taron Egerton és Elton John Cannes-ban

Amikor később megköszönte az dicséreteket, hozzátette: „Köszönöm mindenkinek, aki szépeket mondott rólam. Rendkívül boldoggá tettek egy Aberystwythből származó fiatalembert. És még boldogabbá tettek egy 72 éves rocksztárt.”

Minden ítész kiemeli, hogy Egerton nem csupán remek színész, de valóban kiválóan tud énekelni, így teljes értékű alakítást nyújt Elton John szerepében. Szakmai berkekben biztosra veszik, hogy érik számára az Arany Glóbusz- és Oscar-jelölés.

Megjelent a film zenei albuma is, melyen Elton John dalait nem csak újrahangszerelték, de a lemezen a főszereplő előadásában hallható minden szerzemény, köztük olyan klasszikusok, mint a Tiny Dancer, a Don’t Go Breaking My Heart, az I’m Still Standing, és persze a Rocket Man is.

„Azt szerettem volna, hogy Taron teljes egészében eljátsszon engem: ne csak színészkedjen, hanem énekeljen is. Az interpretációt teljes mértékben rá és a zseniális Giles Martinra bíztam – tudtam, hogy Taron jó kezekben lesz nála. A végeredmény pedig minden várakozásomat felülmúlta!” – mesélt az alkotói folyamatról Elton John.

A lemezre felkerült egy teljesen új dal is: az (I’m Gonna) Love Me Again-t a zenész és a színész együtt adja elő. Az összes számot a legendás Abbey Road Stúdióban és az AIR Studiosban vették fel.

A Rocketman című filmet Magyarországon június 6-án mutatják be, a UIP-Duna Film forgalmazásában.

Forrás: Színház.org, UIP-Duna Film