Tanár úr kérem! – Már CD-n is kapható az előadás zenei anyaga

2019 június 11. kedd, 14:30

Június 7-én CD-n is megjelent a Tanár úr, kérem! című zenés játék hanganyaga, a lemez ráadásul a dalok karaoke verzióját is tartalmazza. A Karinthy Színház produkcióját a 2019/20-as évadban is láthatják.

Fotó: Karinthy Színház

Simon Kornél rendezésében tavaly mutatták be Karinthy Frigyes műve alapján a zenés darabot, amely megszólítja a mostani iskolásokat és az öregdiákokat is.

A produkció dalszövegeit Máthé Zsolt jegyzi, a zeneszerző Nyitrai László, a koreográfiát Vislóczky Szabolcs készítette.

Fotó: Karinthy Színház

Az előadásban Kuna Kata, Menczel Andrea, Baronits Gábor, Fila Balázs, Pásztor Ádám, Peller Károly, Sütő András, Szelle Szilárd, Szűcs Péter Pál, Vadász Gábor és Vecsei László szerepel.

Karinthy műve szórakoztató stílusban tárja elénk a XX. század eleji iskolai életet. Egy kamaszfiú szemével láthatjuk a mindennapokat: a felelések, a dolgozatok miatti félelmet, a diákcsínyek és a nagy iskolai nevetések, viták és hétköznapok nosztalgikus hangulatát.

Fotó: Karinthy Színház

A nézők szavazatai alapján a Tanár úr, kérem! az évad előadása lett a Karinthy Színházban: hiszen ki ne emlékezne a tanár komótos naplólapozgatása közben átélt rettegésre vagy a megkönnyebbülésre, miután a tanár ma az osztály jó tanulóját hívta ki felelni vagy a padsorok között bujkáló gurgulázó nevetésre, miközben osztálytársunk az óra alatt a kukában…

Ki ne ébredt volna életében legalább egyszer azzal a vággyal, hogy bár a reggeli sűrű ködben tényleg eltűnt volna az iskola és ha nem is örökre, de legalább a mai napon ne kellene betenni oda a lábunkat.

Forrás: Karinthy Színház, Színház.org, Líra.hu