Cserháti Zsuzsa Emlékest vár Siófokon Szulák Andreával és Polyák Lillával

2019 június 18. kedd, 11:57

Boldogság gyere haza! címmel Szulák Andrea és Polyák Lilla estjét láthatják július 12-én a Siófoki Szabadtéri Színpadon.

A produkció által újrafogalmazott dalok teret adnak a szólisták egyéniségének, és a zenekari összjátéknak. Egyedülálló és különleges élményben lesz része Siófok közönségének – olvasható az est ajánlójában.

Cserháti Zsuzsát különös életútja, sok műfajt megtapasztalt szakmai tudása érett művésszé formálták az évek alatt. A kritikusok szerint a magyar könnyűzene történetének legjobb női énekhangja volt az övé.

1977-ben a Tessék választani című versenyen nagydíjat nyert, majd külföldi vendéglátóhelyeken, később Budapesten és vidéken énekelt. A nyolcvanas években a budapesti Moulin Rouge vezető énekese volt. Később betegség miatt hirtelen jelentős túlsúlyt szedett fel, s ezért egy időre visszavonult a színpadtól, s – ahogy ő maga többször mondta – szinte elfeledve, szegénységben élt.
1996-ban, a Charlie-t is újra befuttató Rózsa István, a Rózsa Records vezetője vette rá egy új lemez elkészítésére. Ez az album, a Hamu és gyémánt jelentette számára a visszatérést, amivel egy csapásra ismét sztár lett.

Előadó-művészete és a neki írt rengeteg igényes dal inspirációként szolgál napjaink énekesei, művészei számára is.
Cserháti Zsuzsa 2003. július 23-án este, otthonában hunyt el. Az énekesnő 55 éves volt.

Legismertebb számai közé tartozik a Kicsi, gyere velem rózsát szedni, a Boldogság, gyere haza, az Édes kisfiam, a Te csak szelíden ringasd el, a Hamu és gyémánt, az Árva fiú.

A július 12-i esten Szulák Andrea és Polyák Lilla mellett közreműködik a Studio11 Ensemble.

Forrás: likebalaton.hu, dalok.hu, Színház.org