A Csinibaba musicalt is bemutatják a kőbányai Szent László Napokon

2019 június 24. hétfő, 13:07

Idén is megrendezik Kőbánya legnagyobb ünnepét, amikor a városrész együtt emlékezik meg Szent László királyunkról.​ ​Június 28-án a Pannon Várszínház Csinibaba című zenés darabját láthatják majd az érdeklődők.

A háromnapos ingyenes rendezvénysorozat keretén belül többek között színházi előadás, gyerekprogramok, helytörténeti séták és fantasztikus koncertek várják a látogatókat.

Fotó: Pannon Várszínház

A Csinibabáról:

1962 tavaszán-nyarán felbolydult az ’56 után apátiába süllyedt Magyarország: Gagarin őrnagy szupersztár lett a béketáborból, Mastroianni napszemüvege és Anita Ekberg keblei megőrjítik az embereket a mozikban az Édes életet nézve. Mindehhez még a KISZ és a párt is kiírja az első Ki mit tud?-ot. Mindenféle csinibabák és gézengúzok jelentkezni akarnak, hogy megmutassák, ők mit tudnak. A nyertesek kiutazhatnak a Helsinki VIT-re is, és az ugyebár már nyugat. Itt az alkalom, hogy az ’56-ban szétszakadt szerelmes kamaszpár ne csak levelek útján találkozhasson: Attilának meg kell nyernie valamilyen kategóriát, hogy az Amerikában élő Katinkájához kijusson. Mivel ő és barátai a csajozáson kívül máshoz nem értenek, ezért tánczenekart alapítanak…

A Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változata.
A Csinibaba címadó dal szerzői: Bágya András és G. Dénes György. Az előadást Vándorfi László rendezte.

A zenés műben mások mellett Molnár Ervin, Oravecz Edit, Koscsisák András, Pap Lívia, Szente Árpád Csaba, Gábor Márkó / Budai Márton, Kovács Gábor, Punk Péter szerepel.