Idris Elba, a Macskák egyik szereplője Jack Nicholsonról mintázta karakterét

2019 július 10. szerda, 16:50

Idris Elba, aki a Macskák című musical mozis adaptációjában egy gonosz karaktert alakít, bevallottan Jack Nicholson attitűdjét vallja magáénak.

Mint a brit színész a Vanity Fairnek elmondta, Nicholson egyszerre tud félelmetes és vicces lenni, miközben nem tudhatjuk, melyik tulajdonsága fog dominálni a következő pillanatban – és ő pont ilyenné szerette volna formálni a figurát.

Közben információk érkeztek arról is, hogy a filmes Macskákban hogyan alakul a cselekmény – az eredeti színpadi musical ugyanis inkább színes karakterrajzok sorozatából áll, hiszen T. S. Eliot híres versciklusa, amely a mű alapjául szolgál, nem áll össze kerek történetté. Nos, a mozis sztori szerint Makár Viki (őt játssza majd Idris Elba), a betörők Napóleonja már nyolc életet elhasznált a macskák rendelkezésére álló kilencből, ezért a maradék egyetlen életét arra szeretné felhasználni, hogy kivívja a macskatársadalom elismerését. Ezért hajlandó megvívni a vörös macskával, Bombalurinával, akit Taylor Swift alakít a filmben. A musicalfilm december 20-án érkezik a hazai mozikba.

Andrew Lloyd Webber világhírű musicaljét itthon a Madách Színház 36 évvel ezelőtt mutatta be Szirtes Tamás rendezésében, Seregi László koreográfiájával. A musical azóta is a teátrum egyik legkedveltebb produkciója. A Macskák a Madách Színházba a tengerentúli premier után és közvetlenül a londoni ősbemutató után pár hónappal érkezett meg Budapestre. A Broadway, a West End és a Madách Színház történelmének egyik legjelentősebb produkciója hét Tony-díjat nyert, és több mint 250 országban játszották eddig.

A színdarabból készülő musicalt idén kezdték el forgatni. A filmben olyan színészek játszanak mint Taylor Swift, Ian McKellen, Jennifer Hudson, Judi Dench vagy James Corden. A rendező az Oscar-díjas Tom Hooper, a producerek között pedig ott van Steven Spielberg és a musical szerzője, Andrew Lloyd Webber, aki új dalokat is ír a filmhez.

Forrás: Színház.org, UIP