Once/Egyszer… – Dalrészlet Dolhai Attilával és Simon Boglárkával

2019 július 13. szombat, 12:08

Mese egy találkozásról, amely egyszeri és megismételhetetlen: a ONCE/Egyszer… musical a Madách Színházba szeptember 20-21-22-én érkezik Szirtes Tamás rendezésében​. Egy rövid zenés ajánlóból most az is kiderül, milyen lesz az előadás hangulata.

Glen Hansard és Markéta Irglová musicaljét Dolhai Attila, Zöld Csaba, Gubik Petra, Tompos Kátya és Simon Boglárka főszereplésével láthatják a Madách Színházban ősztől.

A történet főhőse egy dublini utcazenész srác, aki éppen az álmait készül feladni, amikor egy gyönyörű cseh lány egyszerre mély érdeklődést mutat a szerelmes dalai iránt, és pozitív személyisége új perspektívát ad a zenésznek… Kölcsönös vonzalmukat beárnyékolják a múlt lezáratlan szerelmei, mégis, ez a valószerűtlen kapcsolat mélyebbnek és összetettebbnek bizonyul egy átlagos románcnál.

Fotó: Madách Színház

A Once muzsikája ír népzenéből táplálkozik, szerzője a világszerte ünnepelt énekes Glen Hansard, aki saját történetét írta meg. 

A díszletet Khell Zsolt, a jelmezeket Rományi Nóra tervezi, a koreográfus Tihanyi Ákos. A darabot Bárány Ferenc és Puller István fordította.

A musicalben mások mellett Békefi Viktória, Szemerédi Bernadett, Balog Tímea, Pethő Dorottya, Fehér Adrienn, Sáfár Mónika, Csuha Lajos, Fillár István, Barát Attila, Lőrincz Sándor, Magyar Attila, Sándor Dávid, Borsányi Dániel, Sánta László, Krausz Gergő, Mező Zoltán, Csintalan Márk, Scheich Dávid, Némedi Árpád, Borbély Brigitta, Vincze Katalin is szerepet kapott.