9-től 5-ig – Ismét musicalt rendez Nyíregyházán Szente Vajk

2019 július 14. vasárnap, 8:30

A Hello, Dolly!, a Sherlock Holmes és a Meseautó után újabb darabot visz színre a Móricz Zsigmond Színházban a színész-rendező. Magyarországon először látható majd színpadon a 9-től 5-ig című musical.

Szente Vajk / Fotó: fidelio.hu

A Szente Vajk rendezte Meseautó örökre beírta nevét a Rózsakert Szabadtéri Színpad történetébe, hiszen ezzel a musical comedyvel nyitotta meg kapuját az elmúlt nyáron a felújított Benczúr téri teátrum. Ráadásul a Móricz Zsigmond Színháznak ezt a produkcióját látta eddig a legtöbb néző. A Meseautó a kőszínházi évadzárást követően augusztus 9-én és 10-én – miként az előző nyáron – ismét két alkalommal játsszák majd művészeink a Rózsakertben a remek szórakozást nyújtó előadást.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen sikeres lett a Meseautó! Úgy gondoltuk, érdekelni fogja a közönséget a darab, ami általam új megfogalmazásba került. Ráadásul Kirják Róbert ügyvezető igazgató úrral együtt sikerült remekül kiosztani a szerepeket. Ugyanakkor önmagukban mindezek még nem jelentenek garanciát a sikerre. Szerencsére az egyébként is jó évadot záró színháznak – nagy örömünkre – a Meseautó az egyik ‘zászlós hajója’ lett. A most következő évadban egy merőben új darabot rendezek itt: a 9-től 5-ig című musicalt. Jelenleg ez a londoni West End legsikeresebb előadása. Mivel korábban sikerült nagyon jó krediteket szerezni például az Apáca Show című musical színpadra állításával, ez lehetőséget teremtett arra, hogy olyan darabokat mutassunk be, amelyeket nem játszottak még hazánkban. Ilyen ez a musical is. Óriási dolog, hogy a nyíregyházi színházban lesz a magyarországi ősbemutatója. A munkahelyen a főnök visszaél a hatalmával, ezért három női alkalmazottja elrabolja a férfit. Fontos témáról beszél a mű, roppant szórakoztatóan” – mondta Szente Vajk a nyiregyhaza.hu-nak.

A rendező elmondta, változatlan a kreatív csapat, akikkel együtt dolgozik. Galambos Attilával közösen fordítják a darabot, a koreográfus Túri Lajos Péter, a jelmeztervező Kovács Yvette, a zenei vezető Nyitrai László.

Forrás: nyiregyhaza.hu