A Meseautót is műsorra tűzik a Rózsakert Szabadtéri Színpadon

2019 július 15. hétfő, 15:13

A, mint Aladár szerepében Puskás Tivadart láthatják majd a Meseautó című zenés vígjáték nézői a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. A színész a Lokálnak mesélt.

A legendás film alapján készült Meseautó nem maradhat el a 2019-es szabadtéri nyár programjából. Szente Vajk rendezésében a nézők a főbb szerepekben Gulácsi Tamást, Kónya Merlin Renátát, Kováts Verát, Horváth Margitot, Puskás Tivadart és Rák Zoltánt ezúttal augusztus 9-én és 10-én is viszontláthatják a Benczúr téri színpadon.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Puskás Tivadar, akinek „ziccer” szerepe van a darabban, hiszen Halmos urat, az irattár vezetőjét játssza, a Lokálnak szabadtéri szerepeiről mesélt: “Az Anconai szerelmesekben léptem fel először a nyíregyházi Szabadtéri Színpadon. Ez jócskán a Benczúr téri teátrum felújítása előtt történt. Vajda Katalin nagy sikerű darabját 2000 decemberében mutattuk be a Móricz Zsigmond Színházban, de akkora sikere volt, hogy a közönség télen-nyáron látni akarta; szinte levehetetlen volt a színház repertoárjáról. Négy évvel az Anconai után került színre a Csókos asszony című operett, amelyet ugyancsak Tasnádi Csaba rendezett. Ebben Gados Bélával váltott szereposztásban Kubanek voltam, a hentes. A Csókos asszonyt szintén nagyon kedvelte a közönség, ezért került színre a szabadtérin is, ahogyan az Anconai szerelmesek 2. Nagy élmény volt számomra, amikor az általam rendezett Made in Hungáriát bemutathattuk a Kisvárdai Várszínházzal (…)”

Puskás Tivadar arról is szót ejtett, hogy, az ország sok szabadtéri színpadán szerepelt már. Zsámbékon például öt éven át játszott a Román Nemzeti Színházzal közös produkciókban, de Szentendrén is majdnem ugyanennyi évadon át lépett fel.

Fotó Trifonov Éva

A nézőktől való nagyobb távolság miatt teljesen másképpen kell játszani, mint a kőszínházban. Ilyenkor mikroportot használnak, hogy a hátsó sorokban is minden tökéletesen hallható legyen. A tavaly átadott Rózsakert Szabadtéri Színpad pedig sokkal kényelmesebb lett, mint a korábbi volt, és tökéletesen alkalmas arra, hogy egy profi előadás létrejöjjön. Itt tűzik műsorra a Meseautót augusztusban.

Szente Vajk rendező pedig korábban úgy fogalmazott, hogy az 1934-es film alapján készítették a zenés darabot. A történet alapvetően a régi, de azért sok változást hozott a színpadi adaptáció, például egy-egy szereplő jelleme vagy egy-egy sztori kibontása más lett, alkalmazkodni kellett a musical sajátosságaihoz is. Bár ez az előadás hasonlatos az általa a Madách Színházban megrendezetthez, de mégis különbözik attól, hiszen más színészek játsszák, akiktől új impulzusokat kaptak.

Forrás: Lokál, Móricz Zsigmond Színház