Képregényként is életre kelt Az Operaház Fantomja

2019 július 23. kedd, 9:25

Webber világhírű musicalje, Az Operaház Fantomja 1986-ban mutatkozott be Londonban. Hazánk egyik kiváló képregényművésze, a külföldi berkekben is elismert Varga Tomi az eredeti regényhez visszanyúlva készítette el a képregényváltozatát, visszahozva a Fantom “Frankenstein szörnye” típusú megjelenítését. Lapszemle.

A Puliwood cikkéből:

Az Operaház Fantomja című musical töretlen népszerűségnek örvend és szüntelenül játsszák a világ számos színházában. Olyannyira, hogy 2012-ben tartották a tízezredik előadását. De Az Operaház Fantomja egyáltalán nem idegen a magyar színház- és filmkedvelők számára sem, elvégre a budapesti Madách Színházban látható feldolgozás folyamatosan teltházzal fut, és a 2005-ben Gerard Butler főszereplésével bemutatott filmváltozatot is sokan kedvelik.

A Puliwood úgy fogalmaz: ” (…) minden egyes feldolgozással egyre jobban elveszíti szörnyjellegét a Fantom és inkább válik egy szépséghibás, de vonzó rejtélyes alakká – részben ezért is keltette fel az érdeklődésemet hazánk egyik kiváló képregényművészének, a külföldi berkekben is elismert Varga Tominak a képregénye, aki Leroux eredeti regényéig visszanyúlva készítette el a képregényváltozatot, méghozzá visszahozva a Fantom “Frankenstein szörnye” típusú megjelenítését és a hozzá tartozó már-már gótikus horrorba hajló stílust. Tomi kétségkívül elképesztően nagy feladatot vállalt magára, hiszen ő rajzolta, színezte és feliratozta is Az Operaház Fantomját egy személyben, amely más füzetek esetében javarészt több művész feladata lenne. Az alkotó azonban nem roppant össze a feladat súlya alatt, hanem jelesre vizsgázott minden területen.”

Fotó: olvassbele.com

A Fantom különböző módokon történő megjelenítése könnyedén képes elérni azt, hogy úgy érezzük magunkat, mint a mű szereplői, vagyis felbukkanásaikor félelemmel vegyes izgalommal tekintsünk rá. Amikor Az Operaház Fantomját lapozgatja az ember, akkor olyan érzése lehet, mintha egy lapokra bontott műalkotással szemezne – írja a lap.

A képregényt Varga Tomitól kapta a Puliwood, megrendelni is tőle lehet egy e-mail címen keresztül.

Forrás: Puliwood.hu, Színház.org