A Futballáb című musical is szerepel a Vidor Fesztiválon

2019 augusztus 07. szerda, 20:41

Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és a Városi Önkormányzat a VIDOR Fesztivált, ahol augusztus 26-án a Magyarock Dalszínház előadásában láthatják a Futballáb című zenés comedy-t Magyar Attila és Barabás Kiss Zoltán főszereplésével.

A musical a Kossuth tér nagyszínpadán kel életre, az előadást eső esetén a Continental Arénában rendezik meg.

Fotó: magyarockdalszinhaz.hu

A VIDOR-t szervező nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vezetése minden évben igyekszik valami meglepetéssel kedveskedni a fesztiválozóknak. A színházi versenyprogramba idén először zenés színpadi játékok is nevezhettek, melyek a Rózsakert Szabadtéri Színpadon mutatkozhattak be, illetve a Szabadtéri ebben az évben először a VIDOR ideje alatt is várja a közönséget. A Mennyei hang! a Játékszínből augusztus 27-én, Szabolcs megye lordjai és a miladyk pedig augusztus 29-én mutatkoznak be. Most is lesznek Nyíregyháza város főterén színházi előadások, az érdeklődők két produkciót is megtekinthetnek ingyen a Kossuth téren. Az egyik a Magyarock Dalszínház Futballáb című musical comedy előadása, többek között Magyar Attila, Barabás Kiss Zoltán, Baronits Gábor fellépésével.

A darab arra a kérdésre is keresi a választ, hogy mi lehet a közös egy polgármesterben, egy rendőrben, egy henteslányban, egy sztárriporterben, egy csalóban, egy postáslányban, és egy fodrászban? Az előadásból kiderül az aranyigazság: a közös cél, a fenyegetés, vagy a közös szerelem, jelen esetben a futball, képes olyan erőt adni egy közösségnek, amivel már-már hegyet lehet varázsolni a lápmezőre.

A musical comedy-t Vizeli Csaba írta, a koreográfiát Bakó Gábor jegyzi.

Forrás: magyarockdalszinhaz.hu, vidor.eu, Színház.org