Szeptemberben utolsó előadásához érkezik a Billy Elliot – A musical

2019 augusztus 09. péntek, 7:56

Szeptember 13-tól újra láthatják a Billy Elliot című musicalt, a zenés darabot azonban utoljára tűzi műsorára az Erkel Színház.

A musicalt 2005-ben vitték színre Londonban, zenéjét Sir Elton John, szövegét Lee Hall írta. A világsikernek örvendő művet Magyarországon Szirtes Tamás non-replika rendezésében, Tihanyi Ákos koreográfiájával tűzték műsorra 2016-ban.

A hármas szereposztásban kiállított produkcióban a kezdetek óta közreműködik Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Auksz Éva, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Bencze Ilona, Csákányi Eszter és Hűvösvölgyi Ildikó.

A jövő nemzedék balettművészei számára is inspirációt hordozó darab A hattyúk tavából is tartalmaz egy betétet, melyben a Magyar Nemzeti Balett táncosai lépnek színpadra.

Sikerül-e Billynek megvalósítani az álmait?

1984-et írunk. Angliában a bányászvárosokban felbolydult az élet: a sztrájkok korát éljük. A 11 éves Billy Elliot egy ilyen kisvárosban él. Apja és bátyja a sztrájkolók közt harcol a jobb megélhetésért, édesanyja meghalt. A fiú a családi hagyományt folytatva bokszedzésre jár, de nem való neki az erőszakos sport. Egy nap véletlenül tanúja lesz a lányok balettórájának és elvarázsolja a tánc.
Vajon egy kisfiú művészi tehetsége össze tudja-e hozni a családot és a város közösségét? Sikerül-e Billynek megvalósítani az álmait?

A szeptember 22-i utolsó előadáson a tervek szerint az összes korábbi szereplő részt vesz.