“Nem a film köszön majd vissza a musicalben” – A Dóm téren a Titanic

2019 augusztus 11. vasárnap, 10:04

A Titanic-musical augusztus 9-én debütált a Szegedi Szabadtéri Játékokon, olyan verzióban, amelyet még sehol a világon nem láthattak a nézők.

A főbb szerepeket Veréb Tamás, Vágó Zsuzsi, György-Rózsa Sándor, Szolnoki Tibor, Détár Enikő, Sándor Péter és Kerényi Miklós Máté alakítja.

“Nem a film köszön majd vissza a Titanic-musicalben, egy új történetet és élményt kapunk” – mesélte az előadás szegedi közönségtalálkozóján a rendező, Somogyi Szilárd. Elárulta, meghökkentő és drámai fináléval várnak, an­­nak ellenére, hogy fizikailag nem tud elsüllyedni egy hajó a Dóm téri színpadon – írja a Délmagyar.hu.

“Klasszikus musical, de tele van olyan elemekkel, ami felidé­­zi az adott kort. Tudjuk, hogy az utolsó pillanatig ott voltak a ze­nészek a hajón, az ő dallamaik nálunk is megjelennek majd” – mondta Balassa Krisztián karmester, aki már látta az angol és a német változatot is, de állítja, a szegedi helyszín a legalkalma­sabb a produkcióhoz.

“A nő választ, ahogy apukám mondja. Kiszúrom a srácot, és rög­­tön ki is jelentem, hogy ő feleségül fog venni” – fogalmazott Vágó Zsuzsi, aki a női főhőst, Kate McGowant alakítja.

Visszatér a musicalszínpadra Veréb Tamás: A Notre Dame-i toronyőr után most egy újabb szerelmes hős szerepében láthatják a nézők Szegeden. Jim Farellt, a Titanic szép reményű utasát játssza, akinek sorsa összefonódik egy talpraesett, szebb életre vágyó ír lánnyal.

Veréb Tamás és Vágó Zsuzsi

A Titanic mindenkire kíváncsi, csípős humorú hölgyét, Alice-t Détár Enikő kelti életre: a színésznőt a Madách Színház musicaljeiben láthatták már a Szabadtérin. A legendás hajó lelkiismeretes tervezőjének megformálására Szabó P. Szilvesztert kérték fel az alkotók. A Titanic tulajdonosát Szolnoki Tibor fogja alakítani.

Az „úszó város”-nak is nevezett Titanic személyzetéhez tartozik Barrett, a jobb életre vágyó, keményen dolgozó fűtő: őt Sándor Péter játssza. A hajón uralkodó jó hangulatot garantálja Etches, akit Kerényi Miklós Máté kelt életre a Dóm téri színpadon.

Az egyfelé utazó sok emberi sors között egy megható történet a Strauss-házaspáré: Frankó Tünde és Földes Tamás alakítja a szeretetre és tiszteletre méltó karaktereket.

A nagyszabású produkciót összesen hat estén láthatja a közönség a Dóm téren: augusztus 9-én, 10-én, 11-én, 16-án, 17-én és 18-án.

Forrás: Délmagyar.hu, Szegedi Szabadtéri, Színház.org