Feke Pállal és Dolhai Attilával érkezik az István, a király Mosonmagyaróvárra

2019 augusztus 13. kedd, 16:00

Idén ismét négynapos összművészeti programsorozattal várják az érdeklődőket augusztus 17. és 20. között Mosonmagyaróváron, a Szent István Napokon, ahol augusztus 20-án az István, a király rockopera koncertváltozata lesz a fő produkció Feke Pál és Dolhai Attila főszereplésével.

Augusztus 20-án délelőtt ünnepséggel, koszorúzással és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket, közben óriásbográcsban mintegy 1500 adag halászlé készül.

A programsorozatra idén először rendhagyó produkcióval készülnek a helyi táncosok, a Fesztivál utcán közel kétszázan táncolnak majd együtt. Az idei Szent István Napok rendezvénysorozatot az István, a király rockopera koncertváltozata zárja Feke Pál és Dolhai Attila főszereplésével. De színpadra lép Gubik Petra, Varga Lajos, Borbély Richárd, Simon Boglárka is.

A látványos, modern hangszerelésű produkciót a zenei szakma kiválóságaiból álló 5 tagú rockzenekarral mutatják be. A közel másfélórás koncerten megszólalnak a rockopera legnagyobb slágerei.

Az István, a király 35 éve Magyarország legismertebb és legsikeresebb zenés színpadi műve, melynek slágereit az egész ország ismeri.

A négy napos összművészeti fesztiválon fellép többek között a Quimby, a Budapest Bár, Szikora Róbert és az R-GO. A Szigetköz legnagyobb, ingyenes eseményén idén is számos gyermekkoncert, családi program, kiállításmegnyitó várja a vendégeket.

Forrás: MTI, Színház.org