A Bazilika előtt vetítik az Evitát

2019 augusztus 18. vasárnap, 11:54

Szeptember 4-én a Budapesti Klasszikus Film Maraton az év elején elhunyt világhírű magyar producer, Andy Vajna előtt tiszteleg. A vetítésen az Andrew Lloyd Webber és Tim Rice musicaljéből készült Oscar-, és háromszoros Golden Globe-díjas Evita című nagyszabású zenés filmet láthatja a közönség.

Idén ősszel harmadik alkalommal rendezi meg a Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját, melynek fő témája ezúttal a film és a zene.

Andy Vajnának köszönhető, hogy az Evita szuperprodukció forgatása nagyrészt Magyarországon zajlott. Ekkor járt először hazánkban a film címszereplője, Madonna és férfi főszereplője, Antonio Banderas is.

Az alkotásban számos budapesti helyszín felismerhető a Bazilikától az Alkotmány utcán át az Andrássy útig. Ilyen nagy költségvetésű, ennyi statisztát mozgató filmet nem forgattak korábban Magyarországon.

A Budapesti Klasszikus Film Maratonon (2019. szeptember 4-11.között) nyolc nap alatt mintegy 100 film lesz műsoron több budapesti moziban, Egerben és Győrben. 

Forrás: filmarchiv.hu