Cserháti Emlékestet szerveznek Koós Rékával, Náray Erikával és Tunyogi Bernadettel

2019 szeptember 17. kedd, 15:07

Cserháti Zsuzsát a második popgeneráció egyik legkiemelkedőbb egyéniségeként tartják számon, kritikusok szerint a hazai poptörténet legjobb „női torka” volt az övé. Emléke előtt idén ősszel emlékesttel tisztelegnek a Budapest Kongresszusi Központban, az október 19-i koncerten fellép Koós Réka, Náray Erika és Tunyogi Bernadett.

Cserháti Zsuzsa a ’70-es évek egyik legtöbbet foglalkoztatott énekesnője volt, a ’80-as években azonban háttérbe került, majd mintegy másfél évtizedes kihagyás után 1996-tól Magyarország legsikeresebb visszatérését mondhatta magáénak. Ebben az évben ugyanis a Charlie-t is újra befuttató Rózsa István, a Rózsa Records vezetője vette rá egy új lemez elkészítésére. Ez az album, a Hamu és gyémánt jelentette számára a visszatérést, amivel egy csapásra ismét sztár lett.

Előadó-művészete és a neki írt rengeteg igényes dal inspirációként szolgál napjaink énekesei számára is. Legismertebb számai közé tartozik a Kicsi, gyere velem rózsát szedni, a Boldogság, gyere haza, az Édes kisfiam, a Te csak szelíden ringasd el, a Hamu és gyémánt, az Árva fiú.

Az október 19-i esten elhangzó dalokat Koós Réka, Náray Erika és Tunyogi Bernadett előadásában hallhatják, a koncerten közreműködik a Studio11 Ensemble is.

A produkció által újrafogalmazott dalok teret adnak szólisták egyéniségének és a zenekari összjátéknak, így egyedülálló és különleges élményben lesz része a Budapest Kongresszusi Központ közönségének – olvasható a program ajánlójában.