“El kellett indulnom más irányba, mint egy dzsungelharcosnak” – Tompos Kátya válaszolt

2019 szeptember 19. csütörtök, 7:35

Tompos Kátya számára igazán sűrű lesz ősz.

A színésznőt és Hrutka Róbertet kérték fel, hogy készítsék el a szeptember 21-i Színházak Éjszakája kampánydalát, és szeptember 20-án mutatják be a Madách Színház legújabb musicaljét, a Once / Egyszer… című darabot is, melynek egyik főszerepét alakítja. Glen Hansard és Markéta Irglová műve zeneileg is izgalmas kihívást rejteget a számára – árulta el.

Tompos Kátya a Sláger FM szeptember 15-i Sláger Téma című adásában mesélt arról is, hogy úgy érzi, sokkal korábban meg kellett volna hoznia azt a döntést, hogy szabadúszóként folytatja. Felkérései így is özönlenek, egy sajátos módszerrel teremt rendet zsúfolt életében.

Tompos Kátya / fotó: Madách Színház

 „Mindig zavarba jövök, amikor megkérdezik, hogy színésznő vagyok-e vagy énekes. Az éneklés már óvodás korom óta része az életemnek, tulajdonképpen a színészet is, hiszen a versmondás is jelen volt az oviban. Valahogy minden összekeveredett bennem, egy ideig mégsem tudtam, hogy milyen pályát válasszak. Akkor jött a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés osztálya, és úgy gondoltam, hogy ott tudom a legjobban ötvözni és kipróbálni mindkettőt. Ez így is lett, a mai napig azt csinálom, amit szeretek” – mondta a 95.8 Sláger FM-en a színésznő, aki nemrég úgy döntött, szabadúszóként folytatja pályafutását.

„Sokkal régebben meg kellett volna hoznom ezt a döntést. Biztonsági okokból, meg talán gyávaságból sem így történt. Úgy éreztem, hogy ez kényelmes helyzet, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem, inkább ál-komfortzóna volt. Ha az ember eljut a Nemzeti Színházig, az presztízst jelent. Viszont elkezdtem feldarabolódni abban, hogy sok más társulatra, koncertre, önálló alkotásra lett volna igényem, és ezt a Nemzetitől nem tudtam megkapni. El kellett indulnom más irányba, mint egy dzsungelharcosnak” – fűzte hozzá a színésznő, aki nem panaszkodik, a felkérések bőségesen megtalálják így is.

Teendőit egy sajátos módszerrel rendszerezi a színésznő. „Mindenki rajtam nevet, mert manapság a telefonjukba jegyzetelnek az emberek. Én viszont nem bírom, hogy gépek vesznek körül, szeretném megőrizni az írásbeliséget, ezért naptárt vezetek, sok színnel, post-itekkel. Szűz az aszcendensem, fejben rendezett vagyok, viszont halak a csillagjegyem, káosz vesz körül, így szükségem van erre. Olyan az életem, mint egy homokdűne. Néha összeépül, aztán szétesik, de aztán újra felépül az egész, mint a homokdűne a szél által. Most épp az építkezési szakaszban vagyok” – tette hozzá a Sláger Témában Tompos Kátya, aki a héten a Once/Egyszer… című musical egyik főszereplőjeként mutatkozik be a Madách Színházban.

A Once/Egyszer… csapata / fotó: Madách Színház

Az előadást Szirtes Tamás rendezi, a bemutatót szeptember 20-án, 21-én, 22-én tartják a teátrumban. A Once muzsikája ír népzenéből táplálkozik, szerzője a világszerte ünnepelt énekes Glen Hansard, aki saját történetét írta meg. A műben egy cseh lány és egy ír férfi különleges kapcsolatát láthatjuk, akik olyasmit adnak egymásnak, mely mindkettőjük életét meghatározza.

Forrás: Sláger FM, Színház.org