Szomorú vasárnap – Marosvásárhelyen vendégszerepel a Madách Színház előadása

2019 szeptember 22. vasárnap, 18:41

A budapesti Madách Színház vendégelőadását láthatják szeptember 28-án és 29-én a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Müller Péter és Seress Rezső Szomorú vasárnap című zenés darabja egy halhatatlan szerelem történetét mutatja be.

A darabban hallható Seress-slágerek egykor kimagasló népszerűségnek örvendeztek, és talán napjainkban sem idegenek a vásárhelyi közönség számára.

Fotó: Madách Színház

A legendás kispipai zongorista ezúttal a városba jön… Jön hogy „rendezze a cehhet”, hogy egész sorsát – s vele sok évtized magyar történelmét – zenével, dallal és tánccal újra elmesélje. És jön Jani pincér, egyetlen barátja. És jön a felesége, Helénke, akivel hosszú életének minden küzdelmét végigélte. Beszállnak a játékba. Seress csak a végén tudja meg, hogy Helénke szerette – szerelemmel szerette.

Főszerepben: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Nagy Sándor. Rendező: Horgas Ádám.

Seress Rezső, sok örökzöld sláger, és a világhírű dal, az „öngyilkosok himnuszának” szerzője maga is öngyilkos lesz. De visszatér oda, ahol életét, mint zongorista, élte: a legendás Kispipába…

Fotó: Madách Színház

A Csak átutazó vagyok… című dal zeneszerzője Horváth Jenő, a Szomorú vasárnap című dal szövegírója Jávor László, az Ember egy léha… című dal szerzője Erdélyi Mihály, a Maga az első bűnös asszony című dal zeneszerzője László Imre.

Az előadást az UMPA ügynökség és az EMB Universal Zeneműkiadó engedélyezte.

Forrás: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Színház.org