“Azt gondolom, így érdemes visszatérni” – Hajdú Melinda a Chicago-ról

2019 szeptember 29. vasárnap, 9:01

A tavalyi évadot otthon töltötte a kisfiával, augusztus végén tért vissza a kecskeméti Katona József Színházban. A teátrum legújabb bemutatójában, a Chicago-ban Velma Kelly-t alakítja. A színésznőt a baon.hu kérdezte.

A baon.hu cikkéből:

“A tavalyi évadot otthon töltöttem a kisfiammal, Marcival, aki november 28-án született. Augusztus végén jöttem vissza a színházba. Nagyon nagy öröm és változás az életemben, hogy anya lettem. (..) Az első gondolatom a darabbal és a szerepemmel kapcsolatban az volt, hogy ez igazi mély víz. Nagy feladat, de szép kihívás. Azt gondolom, tulajdonképpen így érdemes visszatérni. Velma Kelly szerepe teljes erőbedobást igényel. Persze volt bennem egy kicsi félelem, de nagyon olajozottan működött a visszatérés” – mesélte Hajdú Melinda.

Arra a kérdésre, hogy mennyire volt egyszerű azonosulnia a karakterrel, így válaszolt: “Gyakorlatilag a tökéletes ellentétem. Éppen ezért izgalmas kihívás számomra. Velma Kelly egy kemény, harsány revütáncosnő. Egy gyilkos, börtöntöltelék celeb a showbizniszből, ahol a húgával csinálták a nagy műsort, aki összeszűrte a levet a férjével. Mikor Velma rajtakapta őket az egyik fellépés előtt, hirtelen felindulásból megölte őket. A gyilkosság által gyorsan hírnevet szerzett. A börtönben uralja a terepet, ő ott az aktuális, csodált sztár, aki hirtelen nagyot zuhan, ugyanis a történet másik női főszereplője, Roxie letaszítja a trónjáról és ő lesz a börtön új üdvöskéje. A mélybe zuhanás után valahogy túl kell élnie, vissza kell küzdenie magát a showbizniszbe, a sajtó figyelmének középpontjába, az újságok címlapjára. Mindezt nem csupán sikervágyból, hanem azért is, hogy kijuthasson a börtönből, hogy életben maradhasson, ne akasszák fel.”

Hajdú Melinda szerint a történetnek korunkban is bőven van aktualitása. “Megmutatja a sajtó erejét, hogy pillanatok alatt fel tud emelni, ugyanakkor tönkre is tud tenni embereket. Kritikát fogalmaz meg az ötperces, felkapott celebekre és a megtévesztés hatalmára vonatkozóan is” – tette hozzá.

A teljes interjú itt olvasható.