Az Arénában ünnepli százezredik nézőjét az Apáca show

2019 október 06. vasárnap, 12:58

Egy szerencsés néző most szerephez jut az Apáca show című musicalben, az Aréna színpadán. A musical alkotói október 16-án a színpadon köszöntik az Apáca show 100.000. nézőjét.

Idáig több mint 99.000 néző látta a tavalyi évben nagy sikerrel debütált Apáca show-t. A produkció a Szegedi Szabadtéri Játékokon hét teltházas előadással mutatkozott be, majd ezt követően az ország vidéki nagyvárosainak sportcsarnokaiban, és idén februárig az Operettszínházban láthatták a nézők.

Fotó: Operettszínház

Alan Menken nagysikerű musicaljét a Zikkurat Színpadi Ügynökség a Papp László Budapest Sportarénában is színre viszi, ráadásul dupla előadással, október 16-án és 17-én.

Az óriás színpadon és díszletben játszódó, diszkó és soul dallamokkal fűszerezett musical főszerepeit Alföldi Róbert, Feke Pál, Peller Anna, Csonka András, Janza Kata és a Budapesti Operettszínház színészei alakítják, az október 16-i előadásnak azonban egy civil szereplője is lesz: a darab 100.000. nézője.

Az alkotók tervei szerint a dupla előadás első napján fogják bemutatni a szerencsés nézőt, akit a színpadra is felhívnak, hogy vele együtt ünnepeljék az Apáca show sikerét. 

Fotó: Operettszínház

A 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musical a West Enden és a Broadwayn már nézők millióit csábította el, hazánkban pedig tavaly nyáron mutatták be a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Szente Vajk rendezésében új értékekkel telik meg az egykori film története, amelyben Deloris Van Cartier bár­énekesnő alaposan felbolygatja egy zárda és az ott élő apácák életét.

A nővérek között eltöltött “kényszerpihenő” gyökeresen megváltoztatja addig megszokottnak hitt életét.
Az énekesnő nekik köszönhetően megleli élete értelmét és célját, míg egy rendőr személyében még régi szerelme is rátalál. A történetnek köszönhetően mindannyian feltehetjük magunknak a legfontosabb kérdéseket erkölcsről, hitről, barátságról, és a végén, ahogyan Deloris, úgy talán mi is válaszokat kapunk…