Jézus Krisztus Szupersztár – Plusz előadást tartanak a Dóm téren

2019 október 10. csütörtök, 14:15

Olyan ütemben fogynak a jegyek a rockoperára, hogy alig két hónappal a 2020-as műsor bejelentése után az ötödik Jézus Krisztus Szupersztár előadást is meghirdették a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorkínálatában.

Több mint 30 évvel a hazai premier után ismét visszatér ősbemutatójának színhelyére a világsikerű musical, a Jézus Krisztus Szupersztár. A Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége 2020. július 3-án, 4-én, 10-én és 11-én láthatja a darabot. Sőt, a hatalmas érdeklődésre tekintettel az igazgatóság most egy új dátumot, a július 5-i, vasárnapi napot is megnyitotta, melyre már elkezdték árulni a jegyeket.

Szegedi Szabadtéri / Fotó: Dusha Béla

A szegedi Dóm téren mutatták be Magyarországon először Andrew Lloyd Webber zeneszerző és Tim Rice szövegíró legendás művét.

A szerzők vállalása musicaltörténeti pillanat volt, hiszen bebizonyították, hogy bibliai cselekményt is el lehet mesélni a rock és a beat zene segítségével. A merész elképzelés végül világméretű rajongásig vitte a darabot, mely a Broadway történetének legnagyobb sikerét hozta.
Később többek között Londonban, Svédországban, Ausztráliában, Párizsban, Spanyolországban, Brazíliában és Ázsiában is bemutatták a rockoperát.

A musicalből Oscar-díjra jelölt film is született. A rockopera jelentős mérföldkő a Szabadtéri Játékok életében is, mely ekkor indult el azon az úton, hogy a hazai musicaljátszás meghatározó színhelyeként tartsák számon. Ráadásul a volt szocialista országok közül elsőként a Dóm téren mutatták be a Jézus Krisztus szupersztárt.

A darab műsorra tűzésének különleges aktualitást ad, hogy jövőre ünnepli a város a Fogadalmi Templom felszentelésének 90. évfordulóját. A székesegyház megépítése és az 1930-as évben rendezett ünnepi mise nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a következő évben megszülessen hazánk azóta legnagyobb és Közép-Európa egyik legjelentősebb szabadtéri népszínháza. Szeged jelképe, a dóm azóta is a fesztiváltól elválaszthatatlan szimbólum.