Bori Réka és Fehér Nóra főszereplésével érkezik az Elisabeth musical Győrbe

2019 október 14. hétfő, 12:33

December 14-én mutatják be a Győri Nemzeti Színházban Michael Kunze és Lévay Szilveszter világhírű musicaljét, az Elisabethet, melynek címszerepét Bori Réka és Fehér Nóra alakítja. A Halál jelmezét Csiszár István és Kocsis Dénes ölti majd magára.

A musicalt Forgács Péter állítja színpadra, a koreográfiát Fekete Mikós jegyzi. Luigi Luchenit Fejszés Attila és Szemenyei János játssza, Ferenc Józsefet Nagy Balázs és Másik Lehel kelti életre.

Az Elisabeth 1992-ben Bécsből indult hódító útjára, az osztrák ősbemutatót követően óriási siker volt többek között Magyarországon, Japánban, Hollandiában, Olaszországban, Belgiumban és Finnországban is.

Az Erzsébet császárné és királyné életén alapuló musicalt itthon 1996-ban, a szegedi Dóm téren mutatták be, címszerepét Janza Kata játszotta. Az előadás szövegét Michael Kunze írta, zenéjét Sylvester Levay (Lévay Szilveszter) szerezte.

Elisabeth az újkori Európa történetének mindmáig az egyik legismertebb asszonya. Ez a szépségkultuszt szinte tökélyre fejlesztő, ország-világ által ünnepelt, történelembe beleavatkozó, lovakon száguldó, mindenfelé utazó, gyakran rejtőzködő-menekülő, titokban verseket író, végül is szomorú sorsú királyné már életében jelképpé vált…