November végén érkezik a Jégvarázs folytatása

2019 október 28. hétfő, 11:20

Az őszi szezon legjobban várt animációs filmje kétség kívül a Jégvarázs 2. A folytatásban, melynek nemrég megérkezett harmadik szinkronizált előzetese is, visszatérnek a jól ismert karakterek, és a filmzenei album is tartogat meglepetéseket.

A várva várt Disney-produkció zenéjét ezúttal is Robert Lopez és Kristen Anderson-Lopez szerezte, nemrég pedig az is kiderült, milyen dalok szerepelnek majd a második részben.

Természetesen az eredeti hangok, Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad ezúttal is ‘dalra fakadnak’, de a dallistán egy mai popzenei formáció is fellelhető, a Panic! At the Disco egyik felvétele is helyet kap az animációs filmben. Az filmzenei album november 15-tél kapható.

Elsa és Anna története folytatódik:

A Jégvarázs 2 utal a klímaváltozás problémájára, a főhősök pedig segítségül hívják az uralkodó ‘csodás’ képességét, hogy megmentsék a királyságot. Elsa, Anna, Olaf és Kristoff elhagyják Arendelle-t, izgalmas kalandra indulnak és arra is keresik a választ, vajon Elsa ezzel a különleges tulajdonsággal (képes jeget és havat varázsolni a tenyerével) született-e…
Az új előzetesben pedig egy rejtélyes, elveszett északi nép is felbukkan.

A Disney eddigi egyik legnagyobb sikere a 2013-as Jégvarázs volt, az egész estés 3D-s animációs film betétdala, a “Let it go” (“Legyen hó”) Oscar-díjat is nyert. A mozifilm már a nyitóhétvégén óriási sikert aratott a kasszáknál, valamint a kritikusok külön elismerésben részesítették a zenéjét. A filmben a legjobb eredeti betétdalokat hallhatjuk a Disney-reneszánsz kor filmjei óta.

A Jégvarázs 2 november 21-én érkezik a hazai mozikba.

Forrás: Színház.org, Playbill.com