Veszprémben a Titanic – Megkezdődtek az olvasópróbák

2019 október 31. csütörtök, 10:02

Decemberben érkezik a Veszprémi Petőfi Színházba ​Peter Stone és Maury Yeston Tony-díjas musicalje. Az előadást Somogyi Szilárd állítja színpadra, aki az olvasópróbán kifejtette: más lesz ez a produkció, mint a szegedi változat, új rendezést láthatnak a nézők.

Méltó és igényes feladat a Titanic “jéghegyét” meghódítani a közönség örömére – köszöntötte a Titanic olvasópróbáján résztvevőket Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Emlékeztetett, a rendező Somogyi Szilárd pályafutása Veszprémből indult, aki most a nagyszabású darab megrendezésével egy kicsit hazajön a színházba.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Somogyi Szilárd örömét fejezte ki, hogy visszatérhet Veszprémbe. Elmondta, több mint harminc szereplő lép színpadra a játék során a Titanic monumentális díszletei között. Hozzátette, más lesz ez a produkció, mint a szegedi változat, új rendezést láthatnak a nézők.

Az egyik legizgalmasabb kérdésre, hogy vajon miként fog elsüllyedni a színpadon a Titanic, a decemberi bemutatón fény derül.

Az olvasópróbán az is elhangzott, hogy a Titanic egyetlen bizonyítottan magyar származású áldozata, Leopold Weisz Veszprémben született, feleségével innen emigrált, így neki is emléket állít majd új bemutatójával a Veszprémi Petőfi Színház társulata.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Az előadásban mások mellett Vágó Zsuzsi, Veréb Tamás, Sándor Péter, Kőrösi Csaba, Varga Szilvia és Módri Györgyi is szerepel.

Mauri Yeston, a világsikerű darab zeneszerzője és dalszövegeinek írója öt Tony-díjat – köztük a legjobb musicalnek és legjobb zenének járót – és Grammy-jelölést tudhat magáénak a legendás történet zenés változatáért.

A darab a Broadway meghódítása után az egész világon hatalmas sikert aratott – Kanadától Hollandián, Finnországon és Norvégián keresztül Ausztráliáig.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház, Színház.org