Szemenyei János főszereplésével érkezik a Sztárcsinálók

2019 november 01. péntek, 8:50

Február 1-én az UP Újpesti Rendezvénytérben mutatja be a PS Produkció Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor rockoperáját. Szente Vajk rendezésében a főbb szerepeket Szemenyei János, Cseh Dávid Péter, Kecskés Tímea és Sári Éva alakítja.

Az előadás a Zenés Színházért Közhasznú Alapítvány és az Újpesti Rendezvénytér együttműködésével valósul meg. Nérót ​Szemenyei János, Cseh Dávid Péter és Károlyi Krisztián kelti életre. 

Az előadásban Sári Éva, Kecskés Timea, Egyházi Géza, Vecsei László, Török Anna, Veres Mónika Nika, Stéphanie Schlesser, Csuha Lajos, Simon Panna Boglárka, Pavletits Béla, Kovács Gyopár is színpadra lép.

Simon Edit, a PS Produkció producerének alkotói csapa összeállt: Szente Vajk rendezi a rockoperát, Kentaur lesz a díszlet- és látványtervező, Túri Lajos Péter jegyzi a koreográfiát. Horváth Kata a darab jelmeztervezője, Madarász János Madár a világítástervező, Balassa Krisztián zenei vezetőként vesz részt a munkában, a művészeti vezető Póka Balázs.

A Sztárcsinálók legendás ősbemutatóját 1981-ben tartotta a Rock Színház hatalmas sikerrel. A darab népszerűsége azóta  töretlen, az 1990-es évektől kezdve több színház vette repertoárjába és nemzetközi színházi fesztiválokra is meghívást kapott. 2020-ban egy friss, korunk elvárásainak megfelelő, izgalmas bemutatóval tér vissza Budapestre.

 

A történet az ókori Rómában játszódik, a főszereplő Néró korában, Kr. u. 54-ben kezdődnek az események, Claudius császár uralkodásának utolsó évében, és Néró haláláig tartanak. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárrá.

Ők ketten, Agrippina és Seneca a sztárcsinálók, az útban lévők eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói. Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja Seneca és Agrippina terveit. Néró felbukkanása, tündöklése, majd bukása minden korban tanulsággal szolgál.