9-től 5-ig – Hazai ősbemutatóra készülnek a Móricz Zsigmond Színházban

2019 november 02. szombat, 13:13

Megtartották a 9-től 5-ig című zenés darab olvasópróbáját Nyíregyházán. Szente Vajk és alkotótársai ezúttal egy magyarországi ősbemutatóval jelentkeznek. A történetet a magyar közönség a Jane Fonda főszereplésével készült, azonos című filmből ismerheti, amelynek másik főszereplője Dolly Parton volt – ő a zenés változat zeneszerzője is.

A nagyszabású musical a Broadway és a West End hosszú szériái után érkezik Magyarországra – először a Móricz Zsigmond Színházba.

A Kilenctől ötig egy kacagtató és felkavaró, gondolatébresztő és szívmelengető történet barátságról és elégtételről. A hetvenes évek Amerikájában, egy nagy ipari vállalatnál három túlhajszolt, a végsőkig kihasznált kolléganő tervet sző, hogy fogást találjanak rémes, soviniszta, egomániás, hazug és képmutató főnökükön.

Judy és Doralee (a magánéletét és karrierjét kínkeservesen összefogni próbáló, gyermekét egyedül nevelő titkárnő, Violet vezetésével) szerelmi, családi és munkahelyi bonyodalmak végtelen során át megkísérli valóra váltani közös álmukat. Ami igazából nem más, mint hogy elrendezzenek mindent maguk körül, és a robotolás helyett érzelmekben gazdag, szeretetteljes, emberhez és nőhöz méltó életet élhessenek végre.

A musical főbb szerepeit Horváth Margit, Staub Viktória, Gubik Petra, Kulcsár Viktória, Fridrik Noémi, Puskás Tivadar, Kosik Anita, Gulácsi Tamás, Horváth Viktor alakítja.

A mű fordítói Galambos Attila és Szente Vajk, a koreográfiát Túri Lajosnak köszönhetjük.