Andrew Lloyd Webber új dalt írt a Macskáknak

2019 november 04. hétfő, 16:26

A Macskák című filmmusical nem csupán Andrew Lloyd Webber immár klasszikussá vált dalait vonultatja fel, hanem egy vadonatúj számot is, amelyet az egyik főszerepet játszó Taylor Swift és Webber írt.

A Beautiful Ghosts című számot a filmben az egyik macska, Victoria (Francesca Hayward) énekli, míg a végefőcím alatt ismét meghallgatható Taylor Swift előadásában.

Az új dal ötlete Webbertől származik (ő a film egyik producere is), aki észrevette, hogy Victoria szerepe a filmben jelentősen megnőtt a színpadi musicalben betöltött helyéhez képest, ezért úgy érezte, a fontos macskának külön dal dukál.

A Macskák bemutatóját nagy várakozás előzi meg. A rendező az Oscar-díjas Tom Hooper (akinek többek között A király beszéde, a Nyomorultak, A dán lány című filmeket is köszönhetjük), a szereplők pedig a színészvilág, illetve a zeneipar élvonalából kerültek ki: James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson is felbukkan a musical legújabb verziójában.

A filmmusical cselekményének keretét az évente megrendezett Karmincák Bálja szolgáltatja, amelyet Old Csendbenlenn celebrál. Az összegyűlt macskák mindegyike előadja élettörténetét Andrew Lloyd Webber ma már kultikus dalaival.

A Victoriát alakító Haywardnak ez az első filmszerepe, eredeti foglalkozását tekintve az angol Királyi Balett primabalerinája.

A Macskák a hazai zenés színjátszás legkiemelkedőbb produkciója, 36 évvel ezelőtt Seregi László koreográfiájával, Szirtes Tamás rendezésében mutatták be a Madách Színházban. A musicalt legközelebb 2020 szeptemberében láthatják a BOK Csarnokban (a korábbi Syma-csarnokban).

Forrás: Színház.org, UIP