“A mesevilág szabad” – Zalaegerszegen az Óz

2019 november 06. szerda, 10:31

November 4-től egy ifjúsági előadást láthat a közönség a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Az ÓZ című mesemusicalt Tompagábor Kornél állította színpadra.

Fotó: Seres Péter

A rendező így mesélt az előadásról: “a mesemusical mindig egy társasjáték a színpadi és nézőtéri világ között. A mesét mindenki várja: kicsi, nagy, idős, fiatal, kövér, sovány, gyáva, bátor, okos és kevésbé… A mesevilág szabad. Időről-időre reneszánszukat élik a mesehőseink. Nem kizárólag a gyerekek és fiatalok privilégiuma ez. Visszatér a mesevilághoz az ifjú szülő, a nagyszülő, az örök gyermek felnőtt.

A színház szinte mindig ennek a dimenziónak a kapuit döngeti és nyitja ki. Várja a publikum az elvarázslást, a beavatást, a korokon és világokon átívelő utazást. A problémák, konfliktusok időtlensége a színház egyik üzenete. Legyen szó egy ókori tragédiáról vagy jelen esetben egy több generációt megszólítani kívánó musicalről.

A gyermeki vagy azzal egyenértékű útkeresés végigkíséri az egyént, ha szerencsés, egy életen át. Keressük a kapcsolati hálókban eligazító, a másikra való odafigyelést megtanító, a boldogsághoz vezető irányokat. Ez is egy utazás, melynek során akár az előítéleteinket is átlépve kell új ismeretségeket kötni.”

Fotó: Seres Péter

A zenés előadás koreográfiáját Stefán Gábor készítette.

A musicalben mások mellett Kovács Virág, Hertelendy Attila, Lőrincz Nikol, Szakály Aurél, Urházy Gábor László, Ticz András, Bellus Attila, Mihály Luca is színpadra lép.

Forrás: Hevesi Sándor Színház, Színház.org