Tina Turner is beszédet mondott az életéről készült musical premierjén

2019 november 11. hétfő, 11:27

November 7-én a Broadwayn is bemutatták a Tina: The Tina Turner Musicalt, mely a Grammy-díjas rock díva életéről szól. A Lunt-Fontanne Theatre-ben az énekesnő is megjelent, köszönőbeszédét percekig tartó állótaps fogadta.

A premieren ott volt mások mellett Oprah Winfrey, Bernadette Peters és Whoopi Goldberg is.

Tina Turner a show végén úgy fogalmazott: ” (…) ez a musical az életem. Sosem voltam még olyan boldog, mint most. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett ebben az előadásban. És elmondhatatlanul hálás vagyok érte…” – utalt külön a darab női főszereplőjére, Adrienne Warrenra.

Az alkotók szerint Tina Turner ikonikus dalai elképesztő energiát és inspirációt nyújtottak az önéletrajzi történet színpadra állításához, melynek rendezője a Mamma! Mia és a Vaslady című filmeket is jegyző Phyllida Lloyd.

A Rock’n’Roll királynőjeként is emlegetett sztár életrajzi musicaljének koreográfusa Anthony van Laast.

Fotó: broadwaydirect.com

A zenés produkcióban olyan kultikus slágereket hallhat a közönség, mint a “River Deep Mountain High,” a “Private Dancer,” vagy a “(Simply) The Best.”

Tina Turner, eredeti nevén Anna Mae Bullock 1939-ben, Nutbush-ban született, művésznevét első férjétől, Ike Turnertől “örökölte”. Turner pályafutása alatt több mint 180 millió albumot adott el világszerte, 11 Grammy-díjjal jutalmazták. A Rolling Stone Magazin beválogatta minden idők 100 legmeghatározóbb énekese közé.

Forrás: Színház.org, Playbill