Januárban érkezik a hazai mozikba a Judy című zenés dráma

2019 november 15. péntek, 14:05

A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel Renée Zellweger főszereplésével. Az Oscar-díjra is esélyes alkotás január 9-től látható a magyar mozikban – feliratos és szinkronizált változatban egyaránt.

Fotó: Vertigo Média

A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött.

Annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására, elvállal egy londoni varietéturnét. Bár Garland népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A fellépések azonban nem minden zökkenő nélkül zajlanak, Garland folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt…

A Judy Peter Quilter Tony-díjra jelölt „End of the Rainbow”című színdarabjának filmes adaptációja.

Rupert Goold angol színházi rendező filmje már szerepelt a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál és a Telluride Filmfesztivál programjában is. A címszerepben az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas Renée Zellweger nyújt emlékezetes alakítást, nem véletlen, hogy Zellwegert már most a 2020-as Oscar-díj legnagyobb esélyesének tartják a legjobb színésznő kategóriában.

Fotó: Vertigo Média

A Judy további szerepeiben a többszörös díjnyertes ír színésznő, Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell és Michael Gambon láthatók.

A filmet máris jelölték rangos filmes díjra: nemrég nyilvánosságra hozták a Brit Független Filmdíj jelöltjeit és a Judy öt jelölést kapott. Renée Zellweger révén a legjobb színésznő, valamint a legjobb operatőr, a legjobb jelmez, a legjobb smink és a legjobb látvány kategóriában nyerheti el a Brit Független Filmdíjat.

Forrás: Vertigo Média, Színház.org