Dolhai Attila: “A színházi életforma elég szélsőséges”

2019 november 16. szombat, 10:36

A Sztárportré című televíziós és rádiós műsorban Dolhai Attila mesélt céljairól és többek között arról, hogy pályája elején miért vállalt el mindent.

A Sztárportré 20-25 perces beszélgetéseiben közismert magyar emberek mesélnek. A vendégek általában zenészek, színészek, vagy egyéb ismert közéleti szereplők. Legutóbb Dolhai Attilát faggatta a házigazda, Molnár Szabolcs.

Dolhai Attila a műsorban úgy fogalmazott: “ha elértél egy egzisztenciát, akkor azt nagyon nehéz elengedni. A színház és ez az életforma elég szélsőséges, mert van amikor nagyon sok munka van és van amikor nincs. Alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, és a családom hozzászokott ehhez. Célom és érdekem is, hogy sikeresek legyenek azok a produkciók, amelyekben részt veszek.”

A Budapesti Operettszínház színésze azt is elárulta, azt szokták mondani, hogy a pálya elején el kell vállalni mindent, azután pedig már azért vállalsz, mert megéri. „A pályám elején elvállaltam mindent, így a gyermekeim első éveiből hiányoztam. A feleségem, Viki mindig nagyon türelmes és támogató volt velem” – fűzte hozzá.

Dolhai Attila elárulta, nehéz helyzetekben, a döntéseknél mindig kér a jó Istentől valamilyen jelet. „Ilyen volt az is, amikor a színművészeti előtt bementem a Rókus templomba, és mondtam, hogy nekem fogalmam sincs, hogy mi a dolgom, és mit kell tennem. Rendezd a sorsom, és én majd elfogadom. Felvettek, és én ezt egy jelnek vettem” – mesélte.

Forrás: sztarportre.hu