“Más lesz, mint a szegedi változat” – Közeleg a Titanic bemutatója Veszprémben

2019 november 19. kedd, 10:28

Az óceánjáró egyetlen bizonyítottan magyar származású áldozatának is emléket állít december 13-i bemutatójával a Veszprémi Petőfi Színház társulata.

„Méltó és igényes feladat a Titanic ’jéghegyét’ meghódítani a közönség örömére” – köszöntötte korábban az olvasópróbán résztvevő alkotókat és színművészeket Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Felidézte, hogy éppen Veszprémből indult pályafutása az előadást rendező Somogyi Szilárdnak, aki most egy kicsit haza is tér a nagyszabású darab megrendezésével.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Somogyi Szilárd kifejezte örömét, hogy visszatérhet a városba. A rendező elmondta: „A Titanic monumentális díszletei között több mint harminc szereplő lép majd színpadra. Az egyik legizgalmasabb kérdésre, hogy vajon miként fog elsüllyedni a hajó színpadon, a decemberi bemutatón fény derül, amely más lesz, mint a szegedi változat, új rendezést láthatnak a nézők.”

Az óceánjáró egyetlen bizonyítottan magyar származású áldozata, Leopold Weisz Veszprémben született, feleségével a városból emigrált, így neki is emléket állít majd december 13-i bemutatójával a Veszprémi Petőfi Színház társulata.

Az előadásban mások mellett Vágó Zsuzsi, Veréb Tamás, Sándor Péter, Kőrösi Csaba, Varga Szilvia és Módri Györgyi is szerepel.

Mauri Yeston, a világsikerű darab zeneszerzője és dalszövegeinek írója öt Tony-díjat – köztük a legjobb musicalnek és legjobb zenének járót – és Grammy-jelölést tudhat magáénak a legendás történet zenés változatáért.

A darab a Broadway meghódítása után az egész világon hatalmas sikert aratott – Kanadától Hollandián, Finnországon és Norvégián keresztül Ausztráliáig.