A Pál utcai fiúk 70. előadását ünnepelték a Vörösmarty Színházban

2019 november 20. szerda, 14:25

A kerek előadásszám alkalmából november 15-én a színház igazgatója, Szikora János a produkció pillanatképeit tartalmazó tortával köszöntötte az alkotókat.

A közönség körében igen népszerű darab természetesen 2020-ban is műsoron lesz a Vörösmarty Színházban, Keszég László rendezésében.

Az ünnepi pillanatok után Sághy Tamás, aki Rácz tanár úr szerepében látható, úgy fogalmazott:  „Nagy öröm mindannyiunknak, hogy a 70. előadást is megéltük. Egyrészt a darabot is nagyon szeretem, másrészt azokat a fiatalembereket, akikkel együtt játszom és rendkívül tehetségesnek tartom őket.”

Fotó: Simon Erika

A Geréb Ernőt megformáló Brasch Bence pedig elárulta: „Minden szempontból különleges számunkra ez a produkció. Negyedévesek voltunk az egyetemen, amikor felkért minket a színház és Keszég László rendező, hogy játsszuk el ezt az előadást. Kilencen vagyunk az osztályban fiúk, és ebből heten vagyunk benne A Pál utcai fiúkban. Minden találkozás egy ünnep, hiszen diploma után egyre ritkábban találkozunk. Örömteli, hogy ennyiszer eljátszhattuk a darabot. Az, hogy még mindig ilyen sokan kíváncsiak rá nagy boldogsággal tölt el minket.”

Molnár Ferenc alkotása fiatalokat és felnőtteket egyaránt megszólít: a grund, az „einstandolás”, a vörösingesek, Nemecsek mindenki számára ismert fogalmak, közös gondolkodásunk részei.  

Fotó: Simon Erika

A Pál utcai fiúk nemcsak Magyarországon az egyik legolvasottabb és legnépszerűbb történet, hanem külföldön is az egyik legismertebb magyar regény, számtalan nyelvre lefordították, és a máig tartó nemzetközi népszerűsége töretlen.

A Pál utcai fiúkban Sághy Tamás, Fekete Gábor e.h,  Hajdu Péter István e. h., Brasch Bence e. h,  Kator Bálint / Csabai Csongor, Kopácsi Attila, Jenővári Miklós e. h., Hunyadi Máté e. h., Bittner Dániel, Pécz Roland, Csókás Nándor, Imre Krisztián e. h., Kurucz Dániel e. h., Oszvald Balázs, Árgyelán Ádám, Juhász Illés lép színpadra. A koreográfus Gergye Krisztián.

Az előadás ősbemutatóját a Vígszínházban tartották 2016-ban Marton László rendezésében. A zenés játék a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. és Molnár Ferenc jogörökösei engedélyével kerül bemutatásra.

Forrás: Vörösmarty Színház