Peller Károly a Macskafogóban debütál

2019 november 20. szerda, 16:44

Szeptemberben Szente Vajk rendezésében mutatták be a Macskafogó musicalt. Az év utolsó napján Peller Károly is színre lép a József Attila Színházban, a színész Lusta Dick őrmestert fogja alakítani.

Peller Károly így fogalmazott honlapján: “Nagyon boldog voltam, amikor Nemcsák Károly és Szente Vajk megkérdezte, lenne e kedvem részt venni benne! Mivel ez nem is lehetett kérdés, így most bejelenthetem, először szilveszterkor, akkor viszont rögtön kétszer is Lusta Dick leszek! Bár gyerekkoromban nem szerettem a trombitámat, ígérem, ezúttal jobban vigyázok majd rá…” A Macskafogó ráadásul nemcsak életre kel szilveszterkor, az alkotók számos egyéb meglepetéssel is készülnek.

Grabowskit Puskás Peti (szilveszterkor Cseh Dávid Péter), Lusta Dicket Feke Pál (szilveszterkor Peller Károly), Mr. Teufelt Makranczi Zalán, Safraneket pedig Szerednyey Béla kelti életre. Természetesen a színház jól ismert arcai is színpadra lépnek a musicalben: Fehér Anna, Jónás Andrea, Korponay Zsófi, Szorcsik Viki, Fekete Réka Thália, Fila Balázs, Chajnóczki Balázs, Quintus Konrád, Blazsovszky Ákos és Botár Endre is épp macskává, egérré vagy patkánnyá avanzsál. Az előadás zenéjét Juhász Levente jegyzi.

A történet természetesen változatlan: M. M. u. 80-ban az X bolygón az egértársadalom élete veszélyben forog. Az Intermouse rég visszavonult adu-ásza, Nick Grabowski az egerek egyetlen esélye: rá hárul a feladat, hogy elhozza Fushimishi professzor legújabb találmányát… hogy a Macskafogó életre kel-e, az kiderül a József Attila Színházban.

Az előadás a Balázs Béla-díjas Ternovszky Béla és a Balázs Béla- és Kossuth-díjas Nepp József jogutódjának engedélyével jött létre.