A Padlás Kaposváron – 35 éven aluli alkotók a Csikyben

2019 november 22. péntek, 8:44

November 21-től láthatják A Padlás című musicalt a Csiky Gergely Színházban. Az előadás különlegessége, hogy a tavalyi évadban kiírt pályázat alapján egy 35 éven aluli rendezőnek és látványtervezőknek biztosítottak lehetőséget arra, hogy létrehozzák a produkciót.

Így Bergendi Barnabás – rendező (KE Művészeti Karán végzett színművész), Szántó Eszter (KE Művészeti kar végzett jelmeztervező), illetve Wilhelm Judit (KE Művészeti kar végzett díszlettervező) benyújtott nyertes pályázati anyaga alapján, a színház idei évadában lehetőséget kaptak, hogy közösen létrehozzák A Padlás című mesemusicalt.

Próbafotó: Csiky Gergely Színház

„Ég és Föld között áll a Padlás, ahol Rádiós, egy fiatal tudós fejleszti folyamatosan Robinsont, a szuperintelligens számítógépet. Ide jár fel a ház egyik lakója, a kedves Mamóka, aki nagyon finom szilvásgombócot készít, s látogatásaival saját magányát enyhíti; minduntalan megjelenik Témüller, a folyton morcos házmester is, aki folyamatosan dühöng a különös szerkezetek és antennák miatt, amelyek szabálytalanul elfoglalják a tetőt; csakúgy idehúzza szíve Sünit, a szomszéd kamaszlányt. Majd váratlanul betoppan Barrabás, a gengszter, aki a rendőrség elől menekül, egy bombát rejt el a régi holmik között. Ekkor nem várt dolog történik: halhatatlan lények tűnnek elő, akik évszázadok óta keresik a Padlást, és a Révészt, hogy segítségével eljuthassanak egy csodálatos helyre…”

Próbafotó: Csiky Gergely Színház

Bizonyára mindannyiunknak van egy saját ’padlása’, ahol gyermekkorunkban (de lehet, hogy nem csak akkor) szerettünk elidőzni, egyedül vagy barátokkal, ahol a valóság és a fantázia találkozott – ahol nagy kérdések felvetésétől fontos megfejtésekig jutottunk el; vagy ’csak’ játszottunk, olvastunk, beszélgettünk – ahol biztonságban éreztük magunkat.

Egyszóval, olyan lelki munícióval töltekeztünk fel, amelyből, remélhetőleg, egész életünkben táplálkozhatunk. Presser Gábor és Sztevanovity Dusan 1986-ban írta A padlás című musicalt. A szövegkönyv Horváth Péter és Sztevanovity Dusan munkája.

Próbafotó: Csiky Gergely Színház


PRESSER GÁBOR-SZTEVANOVITY DUSÁN
A PADLÁS

Félig mese-félig musical

szövegkönyv: Horváth Péter és Sztevanovity Dusán

Rádiós, aki egyszerűen fantasztikus: Benedek Dániel

Mamóka, öreg nénike, aki mindent tud az emberekről: Tóth Molnár Ildikó

Témüller, azelőtt házmester, most önkéntes segéderő: Nyári Oszkár

Süni, fiatal lány, aki hegedülni tanul: Szabó Nikolett

Detektív, aki még önmagát is kinyomozza: Kósa Béla

Üteg, a Detektív másik balkeze: Törő Gergely Zsolt

Herceg, finomlelkű szellem, 530 éves: Ragány Misa mv.

Lámpás, a törpe, zsörtölődő szellem, 670 éves: Kalmár Tamás

Meglökő, óriás szellem, 560 éves, süketnéma: Stefánszky István

Kölyök, naiv szellem, 530 éves: Zsíros Linda

Barrabás, B. Barrabás, a gengszter,
Révész, aki csak külsőleg azonos Barrabással: Fándly Csaba

Robinson, a Gép: Szvath Tamás

A koreográfiát Gulyás Anna jegyzi.

Az előadás a Hartai Zenei Ügynökség Kft. és a Locovox Kft. engedélyével kerül bemutatásra

Forrás: Csiky Gergely Színház